Prima pagină » Actualitate » Declarații de ultimă oră! Au fost anunțate demisiile miniștrilor USR-PLUS din Guvern – Video
Declarații de ultimă oră! Au fost anunțate demisiile miniștrilor USR-PLUS din Guvern - Video

Declarații de ultimă oră! Au fost anunțate demisiile miniștrilor USR-PLUS din Guvern – Video

06 sept. 2021, 19:00,
în Actualitate

După Ședința Biroului Național al USR-PLUS care a avut loc luni, 6 septembrie 2021, liderii formațiunii politice au susținut declarații de presă. Conform afirmațiilor lui Dan Barna, toți miniștri USR-PLUS vor demisiona marți dimineață. Rămâne de văzut dacă aceștia își vor susține în continuare decizia ținând cont de faptul că, de-a lungul timpului au dat dovadă de neresiozitate.

Moțiunea de cenzură depusă de useriști dar și demisiile anunțate în această seară nu reprezintă o formă de revoltă și o dorință de schimbare pentru românia. Aceștia își urmează doar interesele personale, în condițiile în care, până la demiterea lui Stelian Ion și nereușita cu privire la adoptarea unei ordonanțe de urgență care ar urma să aibă la dispoziție un buget uriaș, de 10 miliarde de euro, în coaliția de guvernare era doar „lapte și miere”.

”Din păcate acest moment este un moment pe care îl privește întreaga Românie. Ne-am luptat cu un sistem. (…) În aceste 8 luni de zile de când am intrat în Guvern am adus oameni competenți. Oameni care au arătat că se poate și altfel în această Românie.

Vineri, Ioana Mihăilă a semnat contractul pentru prelungirea programului HPV.

Cristian Ghinea a trimis la Bruxelles toate documentele necesare pentru PNRR.

Tot vineri, Cătălin Drulă a anunțat alte două licitații pentru atât de mult așteptatele autostrăzi.

Am rămas pe poziții având încredere în democrație. Am decis că nu mai putem merge mai departe cu un premier care nu furnizează un minim repsect.

Florin Cîțu a dinamitat această coaliție. Miniștri USR PLUS se retrag din cabinetul Florin Cîțu.

Planul A era moțiunea. Planul B este demisia noastră. Sunt două variante: fie PNL acceptă că USR PLUS este un partener serios și atunci putem în câteva zile să punem un nou premier.

Este o decizie pe care niciunul dintre noi nu a luat-o ușor. Trebuia să vină și în politica din România un partid care să spună ori ne respectăm angajamentele ori plecăm acasă. La nivel personal poate pot să îmi reproșez că am fost mult prea împăciuitor. Am spus foarte clar că protocolul de colaborare are clauze foarte clare și au fost încălcate toate”, a declarat Dan Barna.

Kelemen Hunor: „Bani contra SIIJ”

 Kelemen Hunor a dezvăluit că cei din USR PLUS i-au șantajat pentru a susține desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

Mai exact, acestora li s-a promis susținere pentru adoptarea Planului National de Investiții “Anghel Saligny” dacă acceptă fără niciun amendament proiectul ministrului Stelian Ion.

„Şi USR-ul zice că pentru ei nu este o prioritate, pentru ei nu este o prioritate să dezvolţi România, să dezvolţi comunităţile locale şi să ridici aceste comunităţi din stadiul în care se află în acest moment. Sigur, ei la un moment dat ne-au şantajat pe toţi şi au zis: «Bani contra SIIJ». Adică, dacă noi vom accepta fără niciun amendament proiectul ministrului Stelian Ion, atunci ei vor fi de acord cu «Saligny», ceea ce nu am acceptat nici noi, nici premierul Florin Cîţu. Şi am spus că este un proiect nu pentru PNL, nu pentru UDMR, nu pentru PSD, şi nu pentru USR, este un program naţional pentru fiecare om, pentru fiecare comunitate, de aceea nu e momentul să intrăm în alte discuţii”, a afirmat Kelemen Hunor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`