Prima pagină » Actualitate » Dan Arhire, șeful de la Vama Albița, a căzut în cap de pe o rampă, în timp ce supraveghea captura de țigarete de la Tomești, Iași. Surse: ,,S-a dus în cap și a rămas inert” – UPDATE
Dan Arhire, șeful de la Vama Albița, a căzut în cap de pe o rampă, în timp ce supraveghea captura de țigarete de la Tomești, Iași. Surse: ,,S-a dus în cap și a rămas inert'' - UPDATE

Dan Arhire, șeful de la Vama Albița, a căzut în cap de pe o rampă, în timp ce supraveghea captura de țigarete de la Tomești, Iași. Surse: ,,S-a dus în cap și a rămas inert” – UPDATE

16 iul. 2022, 16:14, 4 ,
în Actualitate

Astăzi, 16 iulie 2022, un incident grav s-a petrecut în Vama Albița! Șeful Vămii, Dan Arhire, a căzut de la înălțime, de pe o rampă destinată controlului de marfă pentru autocamioane.

UPDATE: Marius Costache, Directorul Direcției Regionale Vama Iași, a confirmat incidentul.

Dan Arhire nu a văzut că s-a terminat rampa în timp ce dirija un utilaj în magazie. Căderea acestuia a fost una destul de gravă, de la un metru și jumătate înălțime, echipajul medical care l-a preluat spunând că acesta nu își mai amintea nimic despre cele întâmplate. A fost transportat cu o ambulanță de tip B2 și la Spitalul Huși, la CPU. Medicul de gardă de aici l-a investigat, l-a diagnosticat cu hematom occipital și comoție cerebrală și a decis transferul de urgență către Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Colegii săi nu își explică ce s-a putut întâmpla. Nu exclud să fi fost vorba despre un pas greșit făcut pe respectiva rampă, dar și căldura sufocantă de afară este posibil să fi fost o cauză care să fi contat în momentul în care Dan Arhire s-a urcat pe rampă. Poliția de Frontieră este cea care face investigații în acest caz. Reporterii BZI au încercat să-l contacteze pe Dan Arhire, dar acesta nu răspunde.

Din ce povestesc, a venit într-o ținuta mai sportivă, pantaloni scurți. S-a dus în terminalul de mărfuri, avea legătură cu o fabrică de țigarete de la Tomeşti, probabil supraveghea. S-a dus în cap de pe rampa de control, a rămas inert. Nu se ştie dacă a servit ceva, dar obiceiul îl are și l-a avut. Au venit de la poliție, au deschis dosar penal și fac cercetări. Are pierderi de memorie, nu ştie cine l-a trimis. Am înțeles că are un hematom foarte mare la cap.”, spun surse din vama Albița.

Motivul pentru care Dan Arhire se afla astăzi la serviciu

Dan Arhire este noul șef de la vama Albița de doar două luni, după ce a înlocuit-o pe Elena Cotea care s-a întors la Iași. Din primele cercetări, se pare că motivul pentru care șeful Vămii Albița, Dan Arhire, se afla azi la serviciu, este reprezentat de faptul că procurorii DIICOT Iași au adus aici o serie de utilaje și diverse mărfuri care au fost confiscate în urma unor percheziții de amploare, desfășurate în urmă cu câteva zile, într-un caz de țigări fabricate ilegal. În fapt, procurorii au descins la o fabrică clandestină de țigări din Iași, perchezițiile făcându-se în total, în 5 județe, între care și Vaslui. Tot ceea ce s-a „recoltat” de către anchetatori, în urma acestei ample acțiuni, ar fi fost adus în Vama Albița, iar șeful Vămii a fost prezent în momentul în care transportul a ajuns aici și s-a început descărcarea. Martorii oculari spun că Dan Arhire, urcat pe rampă și concentrat la activitatea respectivă, ar fi călcat în gol la un moment dat, iar căzătura a fost una foarte serioasă, mai ales că pe jos era o suprafață de ciment.

Dan Arhire a fost acuzat în trecut de mărturie mincinoasă de procurorii DNA

Dan Arhire, șeful de la Vama Albița, a fost acuzat de procurorii anticorupţie de mărturie mincinoasă, după ce a sărit în apărarea celor 22 de colegi acuzaţi de corupţie, negând că aceştia ar pretinde şpagă şoferilor care tranzitează frontiera.

Procurorii DNA, înaintea declanşării unei noi runde de audieri în dosarul aflat pe rolul Tribunalului Vaslui, au solicitat judecătorilor să înainteze Serviciului Teritorial Iaşi al DNA, o copie după declaraţia lui Dan Arhire, anunţând s-au autosesizat pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă.  Arhire a avut calitatea de martor, el fiind audiat după descinderile procurorilor DNA la Albiţa.  Atunci, şeful de tură  a indicat  numele a patru vameşi care au pretins şpagă de la şoferii care tranzitau frontiera, pentru a nu le face controla bagaje.

În faţa judecătorilor, Dan Arhire a anunţat că nu îşi menţine declaraţia, susţinând că procurorii DNA l-au constrâns să semneze declaraţia respectivă, cu care însă nu ar fi fost de acord. În acest caz, el a trebuit să răspundă în faţa DNA, în calitate de suspect.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`