Prima pagină » Actualitate » Dacian Cioloș și-ar putea da demisia din USR! Ședință cu scântei în partid – ÎNREGISTRARE AUDIO
Dacian Cioloș și-ar putea da demisia din USR! Ședință cu scântei în partid - ÎNREGISTRARE AUDIO

Dacian Cioloș și-ar putea da demisia din USR! Ședință cu scântei în partid – ÎNREGISTRARE AUDIO

07 feb. 2022, 08:24,
BZI.ro, în Actualitate

Zi importantă pentru politica internă din USR. Dacian Cioloș ar putea să-şi dea demisia din partid. Asta în condițiile în care se confruntă cu o opoziţie constantă după ce a câștigat alegerile pentru șefia formațiunii politice.

Adversarii lui Dacian Cioloș, Dan Barna și Cătălin Drulă, și-ar dori ca actualul președinte să-și depună mandatul. Și aşa în interiorul partidului sunt mai multe controverse legate de posibile fraudări ale alegerilor.

Dacian Cioloș şi-ar putea da demisia din USR

Președintele USR, Dacian Cioloș, şi-ar putea da astăzi demisia din partic. În contextul în care acesta a ameninţat în repetate rânduri că va face acest gest din cauza faptului că Biroul Național Politic nu dorește să-i aprobe planul de reforme interne.

Într-o înregistrare făcută publică de jurnaliştii de la libertate.ro se aude cum președintele Cioloș amenință luni cu demisia dacă în Biroul Politic Național ( BPN) nu se va vota propria moțiune.

”Eu îmi depun mandatul. Da, luni, dacă programul ăsta nu e votat, că voi puteți să ziceți , că nu scrie în stătut și eu nu pot să vă oblig, pentru că dacă nu facem cvorum, nu avem ședință BPN. Sau și dacă facem cvorum și voi nu vreți să votați, eu nu pot să oblig. La fel, dacă votați împotrivă. Doar că atunci îmi asum consecințele și îmi prezint demisia și trebuie un alt președinte…”, a declarat Cioloș, conform înregistrărilor.

Dacă programul propus este respins, Cioloș dorește să demisioneze

În continuarea înregistrările, Cioloș menţionează faptul că dorește adoptarea programului interior și că dacă BPN nu acordă votul de încredere (BPN este controlat de majoritatea echipei Barna ) ia în calcul o demisie din formațiunea politică.

Dacă programul e respins, deci, sigur, una e să discutăm anumite amendamente, dar eu ca președinte mi-am câștigat mandatul prin votul membrilor promițându-le că pot să fac niște lucruri și pot să fac lucrurile ălea cu susținerea BN-ului. BN-ului îi pot prezenta un program pe care să mi-l accepte. Dacă programul ăsta e respins luni, deci dacă nu am o susținere în BN pentru programul ăsta atunci iau în considerare să-mi depun mandatul, pentru că nu are rost să-i mint pe oameni și să spun că voi face niște lucruri când știu că nu am pârghiile să le fac. În sensul ăsta am zis la început și de coabitare…

Vă mai aducem aminte faptul că Dacian Cioloș face parte din gruparea PLUS a partidului, grupare care a fuzionat cu USR odată cu alegerile pentru funcția de președinte. Nu se cunoaște cu exactitate dacă membrii PLUS îl vor urma pe Cioloș dacă va demisiona.

#EchipaBarna vrea ca Dacian Cioloș să-și dea demisia din USR

Pe de altă parte surse politice au afirmat în urmă cu câteva zile că #echipaBarna așteaptă și chiar forțează o demisie a lui Dacian Cioloș din USR. Mai multe voci au afirmat pentru sursa citată că Dan Barna, Cătălin Drulă și Cristian Ghinea și-ar dori ca președintele să plece din funcție pentru a forța o numire pe poziție a lui Drulă.

Aceștia deja l-au măsurat în interiorul partidului pe Drulă pentru a-l pregăti pentru viitoarele alegeri prezidențiale. Barna&Co îl doresc pe fostul ministru al Transporturilor ca propunerea USR pentru alegerile prezidențiale din 2024.

Alin · Ședința USR în care președintele Dacian Cioloș amenință cu demisia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *