Prima pagină » Actualitate » Dacian Cioloș respinge categoric ideea ca Florin Cîțu să fie din nou nominalizat pentru funcția de premier! Liderul USR propune mai multe condiții celor de la PNL
Dacian Cioloș respinge categoric ideea ca Florin Cîțu să fie din nou nominalizat pentru funcția de premier! Liderul USR propune mai multe condiții celor de la PNL

Dacian Cioloș respinge categoric ideea ca Florin Cîțu să fie din nou nominalizat pentru funcția de premier! Liderul USR propune mai multe condiții celor de la PNL

04 nov. 2021, 13:31,
în Actualitate

Sunt în toi negocieri pe toate fronturile politice din țară. Pe o parte, Florin Cîțu negociază cu PSD, pe de cealaltă parte negociază şi cu USR formarea unui nou guvern. Totuși, una dintre condițiile impuse de USR în cazul unei eventuale refaceri a coaliției este legată de o posibilă nominalizare pentru funcția de premier a lui Florin Cîțu. Dacian Cioloș a respins categoric această idee.

Totuși, în aceste momente, intre Marcel Ciolacu și Florin Cîțu au loc mai multe negocieri iar primul a declarat că PSD ar trebui să dea noul premier al României.

Dacian Cioloș nu îl dorește pe Florin Cîțu premier într-un eventual guvern PNL-USR-UDMR

Dacian Cioloș consideră o glumă probabilitatea ca Florin Cîțu să fie din nou nominalizat pentru funcția de premier al României. Liderul USR a declarat că formațiunea pe care o conduce este de acord ca nominalizarea de premier să vină din partea PNL dar nu ia în calcul nominalizarea lui Cîțu:

„Asta e o glumă. Haideţi să terminăm cu lucrurile acestea. Eu tot aud discuţiile acestea. Haideţi să încheiem acest subiect, care din punctul nostru de vedere e încheiat deja, de ceva vreme. Eu vă propun să discutăm de lucruri serioase, de program de guvernare, de ce facem împreună, de cum structurăm modul de funcţionare a coaliţiei. Acesta este un subiect închis. E tot reîncălzit de fiecare dată. Haideţi să trecem la lucruri serioase, dacă vrem să ieşim din criză. (…) Ieri (…) am convenit împreună că lăsăm subiectul premierului mai încolo. Noi am fost foarte clari că suntem de acord ca premierul să vină de la PNL. În rest, poziţia USR e arhicunoscută legată de un nou premier, în cazul în care se reface coaliţia”, a spus el.

Dacian Cioloș, atac dur la adresa PSD despre care susține că a aruncat România în haos

Dacian Cioloș a transmis mai multe săgeți către cei din PSD despre care consideră că au aruncat România în haos. De altfel, potrivit declarațiilor, USR are un plan de reforme foarte clar:

„PSD a aruncat în aer ţara. Nu a rezolvat probleme până acum. Deci, PNL trebuie să aleagă. USR a fost foarte clar în aşteptări: un plan de reforme foarte clar asumat şi din punct de vedere al calendarului, şi al conţinutului; bugetul pentru anul viitor să fie foarte clar şi realist, conform cu priorităţile; un mod de funcţionare a coaliţiei, atât în deciziile în Guvern, cât şi în Parlament, foarte clar definit, ca să evităm pe viitor subordonarea coaliţiei la umorile personale ale premierului sau oricărui alt politician membru al Guvernului”, a transmis el.

Marcel Ciolacu ar vrea pentru funcția de premier un PSD-ist

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu a transmis că, din punct de vedere constituțional, președintele ar trebui să nominalizeze pentru funcția de premier un membru PSD. Acesta a lăsat să se înțeleagă că, în caz contrar, președintele ar încălca Constituția:

„Nu cunosc aceste detalii. Cu funcția de premier mergi la Cotroceni. Sunt covins că și eu și domnul Iohannis vom respecta Constituția. Vom merge cu o propunere de premier. Nu consider nimic, consider că și eu și domnul Iohannis suntem obligați să respectăm Constituția”, a declarat Marcel Ciolacu privind negocierile pentru formarea unui guvern. a menționat Marcel Ciolacu.

Alfred Simonis a declarat că singura variantă a PNL pentru a forma un Guvern o reprezintă o alianță cu PSD-ul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *