Prima pagină » National » Dacian Cioloș, reacție dură la moțiunea împotriva lui Virgil Popescu și la adresa lui George Simion
Dacian Cioloș, reacție dură la moțiunea împotriva lui Virgil Popescu și la adresa lui George Simion

Dacian Cioloș, reacție dură la moțiunea împotriva lui Virgil Popescu și la adresa lui George Simion

10 feb. 2022, 14:11,
în National

Fostul președinte al USR are o reacție în contextul în care moţiunea simplă împotriva lui Virgil Popescu a fost respinsă de către Parlamentul României. Dacian Cioloș nu îl menajează nici pe George Simion pe care-l consideră principalul motiv pentru radicalizarea românilor.

Vă aducem aminte faptul că moţiunea împotriva lui Virgil Popescu a fost respinsă miercuri de Camera Deputaților după ce votul a fost amânat din cauza conflictului dintre Virgil Popescu și George Simion.

 

Dacian Cioloș, reacție dură la adresa moţiunii împotriva lui Virgil Popescu și îl acuză de diversiune pe George Simion

Într-o declaraţie făcută pe o reţea de socializare, Dacian Cioloș, fostul președinte al USR, consideră că românii au fost privați de explicațiile pe care Virgil Popescu trebuia să le facă în timpul moţiunii (moțiune care ulterior a picat ), explicaţii care au legătură cu creșterea facturilor. Cioloș consideră că George Simion este principalul vinovat pentru radicalizarea românilor și pentru faptul că ministrul Energiei a devenit o victimă:

„Cetăţenii aşteptau de la Parlament şi de la ministrul Popescu explicaţii despre mărirea facturilor. În schimb, au primit circ şi diversiuni. În loc să fie demis de premierul Ciucă, a câştigat timp cu ajutorul AUR. Întreaga clasă politică este mulţumită de scandalul dintre George Simion şi Virgil Popescu. AUR mai câştigă nişte puncte în radicalizarea unei părţi de electorat, PSD şi PNL scapă să răspundă la întrebările grele, Virgil Popescu a devenit victima extremiştilor şi scapă temporar de criticile îndreptăţite, premierul Ciucă nu are nicio bătaie de cap cu demiterea unui ministru incompetent”, a scris Cioloş, joi, pe Facebook.

AUR este benefic pentru PNL și PSD

Dacian Cioloș acuză faptul că însăşi existența AUR este făcută bine de către PNL și PSD. Acesta sublinează faptul că populismul de care dau dovadă cei din AUR compromite ideea de a intra în politică și de a deveni o voce. Oricum, fostul președinte al USR consideră că PSD și PNL nu sunt atacați niciodată în mod real de către AUR:

„Cele două partide au condus România pentru 30 de ani şi singura lor teamă este apariţia unei forţe politice adânc ancorate în societatea civilă şi direct răspunzătoare cetăţenilor. Mascarada populist-violentă pe care o practică AUR este perfectă pentru PSD şi PNL, pentru că, pe de o parte, distruge orice dorinţă de a intra în politică şi compromite ideea de mişcare de la firul ierbii şi, în acelaşi timp, nu contestă cu nimic statusul politic actual. AUR nu atacă niciodată cu adevărat PSD şi PNL, duşmanii săi fiind USR în politică şi societatea civilă, în general”, a transmis Cioloş.

În încheiere menţionam faptul că Dacian Cioloș critică în special conflictul dintre Virgil Popescu și George Simion despre care spune că a dus la o victimizare a ministrului Energiei. Oricum, conflictul va fi tranșat în instanțele din România după ce ministrul a precizat că va depune plângere penală împotriva copreședintelui AUR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024