Prima pagină » Actualitate » Dacian Cioloș, președintele USR calcă în picioare toate tratatele internaționale din care face parte România! O vrea demisă pe Laura Vicol doar pentru că a apărat mai multe persoane
Dacian Cioloș, președintele USR calcă în picioare toate tratatele internaționale din care face parte România! O vrea demisă pe Laura Vicol doar pentru că a apărat mai multe persoane

Dacian Cioloș, președintele USR calcă în picioare toate tratatele internaționale din care face parte România! O vrea demisă pe Laura Vicol doar pentru că a apărat mai multe persoane

30 nov. 2021, 10:18,
în Actualitate

Președintele USR pare să nu înţeleagă anumite tratate internaţionale din care face parte şi România, tratate care specifică foarte clar faptul că orice persoană are dreptul la apărare din partea unui avocat. Așadar, Dacian Cioloș a făcut demersurile necesare pentru a o demite pe Laura Vicol din funcția de președinte al Comisiei Juridice. Acesta explică faptul că Vicol a fost avocata unor interlopi dar şi a lui Radu Mazăre.

Dacian Cioloș îl susţine în schimb pe Stelian Ion care a fost la rându-i avocatul lui Radu Mazăre care a fost condamnat la ani grei de închisoare cu executare.

 

Dacian Cioloș nu bagă în seamă tratatele internaţionale din care face parte România

Într-o postare publicată pe o reţea de socializar,e președintele USR este de părere că Laura Vicol nu trebuie să aibă funcţia de președinte al Comisiei Juridice din Parlament. Singura problemă pe care Dacian Cioloș o are cu Laura Vicol este faptul că cea din urmă ar fi apărat mai mulţi interlopi dar şi pe Radu Mazăre:

(…) Domnule președinte Iohannis, domnilor Cîțu și Bogdan, când a luat sfârșit lupta pentru o justiție curată și reformată? Domnilor președinți ai PSD și PNL, nu ați găsit niciun jurist profesionist în partidele dumneavoastră? Unul care să nu fi apărut în nenumărate stenograme cu interlopi și care să poată conduce comisia dedicată justiției fără suspiciunea că susține amendamente și opinii ale clanurilor interlope?

Celor care cred că există libertatea de a apăra interlopi și, apoi, să faci legile justiției trebuie să le spun că nu orice nu este interzis este și permis. Serviciul public este o onoare și o datorie. Dorești să faci bani apărând interlopi, ești liber să o faci. Dar clasa politică, partidele și liderii lor trebuie să aibă cumpătarea și decența de a nu le amesteca niciodată.

După 25 de rușine instituțională, ni se oferă umilința finală. Clanurile interlope și-au numit șef la justiție cu mâna conștientă sau inconștientă a domnilor Ciolacu și Cîțu. Iar dumneavoastră, domnule Iohannis, îi priviți fără să tresăriți. Înțeleg că Stelian Ion era prea independent la Ministerul Justiției, că USR nu răspundea la comenzi. Dar Laura Vicol la Comisia juridică a Camerei Deputaților este un act de supunere sau unul de sfidare?”, scrie Cioloș pe Facebook.

Laura Vicol a apărat mai multe persoane controversate dar acest lucru reprezintă un drept garantat

Pe de altă parte, Laura Vicol a apărat în trecut mai multe persoane controversate cu legături în sfera interlopă dar şi pe fostul primar Radu Mazăre care a fost condamnat la închisoare cu executare. Cu toate acestea, practica avocatei nu numai că nu este ilegală ci este încurajată de Conveția Europeană a Drepturilor Omului care specifică foarte clar că absolut orice persoană are dreptul la un avocat și la apărare:

Într-o societate bazată pe respectul faţă de justiţie, avocatul are un rol eminent. Misiunea să nu se limitează doar la executarea fidelă a unui mandat în cadrul legii. Avocatul trebuie să vegheze la respectarea Statului de drept şi a intereselor persoanelor cărora le apără drepturile şi libertăţile. Este de datoria avocatului nu numai să pledeze cauza clientului său, ci să şi îl consilieze. Respectarea misiunii avocatului este o condiţie esenţială a Statului de drept şi a unei societăţi democratice.” Codul deontologic al avocaţilor europeni, elaborat de CCBE, articolul 1.1

Pe de altă parte, Dacian Cioloș îl susţine pentru ocuparea acestei funcţii pe Stelian Ion care în trecut l-a apărat pe Radu Mazăre, iar pe numele lui sunt tot mai multe controverse mai ales că are un grad de handicap și din această considerație a beneficiat de o locuință ANL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *