Prima pagină » Actualitate » Dacian Cioloș, după ce Anca Dragu a fost revocată: „Fără respect pentru reguli și meritocrație”
Dacian Cioloș, după ce Anca Dragu a fost revocată: „Fără respect pentru reguli și meritocrație”

Dacian Cioloș, după ce Anca Dragu a fost revocată: „Fără respect pentru reguli și meritocrație”

23 nov. 2021, 14:46,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dacian Cioloş, a avut o reacție virulentă și consideră că revocarea din funcția de președinte al Senatului a Ancăi Dragu „forţează Constituţia” şi este o „avanpremieră la modul în care noua majoritate va acţiona: în forţă, fără respect pentru reguli şi meritocraţie”.

„Ca să-i găsească o sinecură de consolare lui Florin Cîţu pentru meritele deosebite de distrugere a coaliţiei cu USR, monstruoasa alianţă PNL – PSD – UDMR a revocat-o azi pe Anca Dragu din funcţia de preşedintă a Senatului, prima femeie care a ocupat vreodată această poziţie. Dincolo de faptul că revocarea forţează Constituţia, ea este şi o avanpremieră la modul în care noua majoritate va acţiona: în forţă, fără respect pentru reguli şi meritocraţie”, a scris Dacian Cioloş, marţi, pe Facebook.

Dacian Cioloș, despre revocarea Ancăi Dragu de la șefia Senatului

Dacian Cioloș susține faptul că „acest mod brutal prin care a fost îndepărtată” Anca Dragu, „fără motive temeinice şi fără sens, se va întoarce curând împotriva acestor politicieni care acţionează fără scrupule sub deviza „pentru că putem”.

Reamintim faptul că plenul Senatului a revocat-o, marţi, 23 noiembrie 2021, pe Anca Dragu (USR) din funcţia de preşedinte al acestui for legislativ.

Revocarea, solicitată de noua majoritate formată din Partidul Național Liberal – Partidul Social Democrat – Uniunea Democrată Maghiară din România, s-a făcut prin vot secret, cu cartele. Au fost înregistrate 82 de voturi ‘pentru’, 24 ‘împotrivă’ (USR) şi 9 abţineri (AUR).

Florin Cîțu i-a luat locul Ancăi Dragu la șefia Senatului

Florin Cîţu, președintele Partidului Național Liberal, a fost ales astăzi, 23 noiembrie 2021, noul șef al Senatului. Acesta a adăugat că este interesat să se întoarcă în PNL acei membri care nu au atacat partidul şi susţin principiile liberale.

„Vom discuta cu fiecare în parte şi vom vedea dacă putem să găsim elemente prin care să îi aducem înapoi. Pe mine mă interesează să vină înapoi toţi acei membri ai PNL. Sunt încă unii membri ai PNL, oameni care nu atacă preşedintele partidului, care nu atacă pe preşedintele României, care nu atacă PNL. Sunt unii oameni care au fost şi au plecat, poate, dintr-o afinitate sau poate o prietenie mai veche faţă de fostul lider, dar, până la urmă, există astăzi în România un singur partid de dreapta, un singur partid liberal – PNL, iar toţi aceia care vor să meargă mai departe, să susţină principiile liberale îşi au locul doar în PNL”, a explicat Florin Cîțu, după ce a fost ales președintele Senatului.

Marcel Ciolacu a fost ales noul președinte al Camerei Deputaților

Președintele Partidului Social Democrat, deputatul Marcel Ciolacu, a fost ales președinte al Camerei Deputaților astăzi, 23 noiembrie 2021.

”Ca președinte al Camerei Deputaților, mă voi asigura că atât măsurile sociale și economice pentru care PSD și-a asumat guvernarea vor deveni cât mai repede realitate, cât și că programul de guvernare va fi susținut în Parlament și respectat întocmai!”, scrie Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`