Prima pagină » Actualitate » Dacian Cioloș cere votul Parlamentului pentru Guvern: „Nu este momentul să fim superficiali” – LIVE VIDEO
Dacian Cioloș cere votul Parlamentului pentru Guvern: „Nu este momentul să fim superficiali” - LIVE VIDEO

Dacian Cioloș cere votul Parlamentului pentru Guvern: „Nu este momentul să fim superficiali” – LIVE VIDEO

20 oct. 2021, 10:28,
BZI.ro, în Actualitate

Dacian Cioloș. premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis, face declarații în momentul de față cerând votul Parlamentului pentru Guvern. Acesta a venit în votul din Parlament cu un Guvern compuși din miniștrii care au obținut avize negative în comisiile de specialitate.

Pe de altă parte, în discursul său, Dacian Cioloș a declarat că nu vrea să lanseze atacuri politice și că soluția este un compromis național și o colaborare cu toate partidele politice. Altfel spus, Cioloș i-a îndemnat pe liderii politici să nu vină cu discursuri politice ci cu soluții.

 

Dacian Cioloș vrea armistițiu politic și o colaborare cu toate partidele

În prima parte a discursului, în ședința de Parlament, Dacian Cioloș dorește ca toate partidele să vină cu soluții la problemele cu care se confruntă România. Premierul desemnat dorește ca parlamentarii să nu fie superficiali și îî îndeamnă să voteze în consecință:

„Vreau să accentuez cuvântul împreună. Indiferent de rezultatul votului, rezultatele bune s-au proaste le vom împărţi cu cetăţenii României. Suntem într-o criză profundă, din acest motiv aş dori ca această şedinţă să nu fie contentrată pe declaraţii politice. Sunt aici pentru a-mi asuma a ceea ce poate fi făcut. Sunt aici pentru a fi la dispoziţia cetăţenilor acestei ţări. Dumneavoastră sunteţi acum, aici, puterea şi dorinţa cetăţenilor acestei ţări. Trebuie să înţelegem uriaşa responsabilitate care stă pe umerii noştri. Pandemia este o imensă tragedie, pierderea acestor vieţi. Pandemia nu este o glumă, nu este imaginară şi nu este o luptă politică. În discursul meu de astăzi nu intenţionez să fac un spectacol politic. Suntem în mijlocul furtunii şi nu ne permitem să fim superficiali. Le mulţumesc tuturor romanilor care luptă în aceste momente. Vreau să le mulţumesc medicilor, cadrelor didactice”, a transmis Dacian Cioloș, în Parlament.

USR a făcut mai întâi programul apoi a ales echipa, susține Dacian Cioloș

În partea a doua a discursului, Dacian Cioloș a enumerat problemele cu care se confruntă România. În contextul pandemiei, Cioloș a declarat că echipa USR a lucrat întâi la programul de Guvernare apoi a ales echipa. Pe de altă parte, acesta a explicat și ce conține programul de Guvernare.

Pentru cei care şi-au văzut viaţa distrusă, pentru cei care nu ştiu cum vor ieşi din această iarnă, pentru ei suntem datori să răspundem cu solidaritate politică. Vă rog să ţinem un moment de regulere pentru românii care şi-au pierdu viaţa de la începutul acestei pandemii. (minut de regulegere). Dincolo de pandemie, cea mai mare tragedie este singurătatea. Astăzi nu ne putem ascunde de întrebări după strategii de partid. Programul pe care vi-l propunem răspunde la o serie de întrebări fundamentale. Cum ieșim din criză politică, cum oprim creșterea facturilor la curent, cu ce putem sprijini firmele, cum aducem rapid în tară bani din PNRR, cum oprim pandemia. Programul propus de noi conţine soluţii la aceste probleme. Vă cer votul pentru a putea să le punem în aplicare. Din cauza crizei întâi am făcut programul apoi am ales oamenii care să îl aplice. Am ales oamenii care au o răspundere parlamentară. Tradiţia noastră politică a dus la conflicte între instituţii şi este necesar să contruim consens în ciuda diferenţelor de opinie. Nu cred că o tabără are mereu dreptate în timp ce cealaltă greşeşte mereu. Trebuie să preluăm unii de la alţii proiecte valoroase. Ne interesează să scoatem căruța din mocirlă. Un Guvern minoritar nu este soluţia ideală, dar soluţia aceasta este.

Înainte de ședință, Dacian Cioloș i-a îndemnat pe toți parlamentarii să voteze Guvernul USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *