Prima pagină » Actualitate » Dacian Cioloș, atac la Klaus Iohannis după ce PNL a decis să negocieze cu PSD: „Președintele a împins lucrurile”
Dacian Cioloș, atac la Klaus Iohannis după ce PNL a decis să negocieze cu PSD: „Președintele a împins lucrurile”

Dacian Cioloș, atac la Klaus Iohannis după ce PNL a decis să negocieze cu PSD: „Președintele a împins lucrurile”

09 nov. 2021, 14:44,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Dacian Cioloș, președintele Uniunii Salvați România îl acuză pe președintele României, Klaus Werner Iohannis, că a influențat decisiv hotărârea Partidului Național Liberal de a încerca să formeze un nou Cabinet cu Partidul Social Democrat. Cioloș afirmă că are informații clare cu privire la acest aspect inclusiv din PNL.

„Eu văd din ultimele zile că președintele Iohannis a împins lucrurile spre PSD. Am înțeles lucrul acesta inclusiv de la colegi din PNL”, a declarat Dacian Cioloș, președintele USR.

Dacian Cioloș declară război PNL și PSD

Liderul USR, Dacian Cioloș, în intervenția sa a promis întărirea partidului pe care îl conduce după decizia liberalilor de a porni negocierile pentru formarea unui guvern alături de social-democrați. Mai mult decât atât, Cioloș afirmă faptul că din postura de partid de opoziție, USR va juca extrem de dur.

„Ați văzut că toate șicanele de la guvernare și piedicile puse minișitrilor noștri au avut ca scop îndepăratea USR de la guvernare și cooptarea PSD. Îmi pare rău că cetățenii au parte de asemena decizii. Am primit semnale de ieri să fim deschiși și să mergem la guvernare cu PNL. Știu că oamenii sunt obosiți și dezamăgiți, dar din păcate pentru noi nu există altă soluție decât rezistența în fața acestui partid penelisto – pesedist care se formează. O să ne opunem abuzurilor acestei alianțe toxice. Vom supraveghea și vom denunța orice tentativă de cheltuire a banului public în mod ilegal. PNRR nu e făcut ca să alimenteze buzunare clientelare, ci ca să promoveze reforme în România și ne vom ocupa de asta. Ne vom opune și clientelismului și poltizării statului”, a declarat Dacian Cioloș.

Președintele USR refuză modificarea Constituției

În altă ordine de idei, Dacian Cioloș dă de înțeles că refuză vehement modificarea Constituției, o propunere care a venit de la Partidul Social Democrat.

„USR se va asigura că România nu alunecă pe o pantă iliberală, cum a fost în Ungaria sau Polonia. România să rămână pe drumul european. Puterea în stat să nu fie acaparată de o mână de oameni în stat.

Nu cred că ceea ce are nevoie România e să dăm peste cap un echilibru de puteri în stat care și așa nu e el suficient de echilibrat. Am văzut în anii trecuți când un partid condus de PSD, condus de Dragnea, a abuzat de puterea avută în Parlament”, a spus Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș a trimis o scrisoare membrilor USR

Președintele USR, Dacian Cioloș, a transmis o scrisoare către membrii și simpatizanții USR prin care anunță intrarea în opoziție a partidului și arată că deja s-a ajuns la o înțelegere între PNL și PSD.

„Klaus Iohannis, Florin Cîțu și liderii PNL au ales compromisul cu PSD, deși aveau posibilitatea să continue guvernarea cu USR și UDMR. În săptămânile următoare, vom vedea și cât de scump îi va costa pe români pactul cu Ciolacu, Firea și Grindeanu.

USR nu va vota niciodată un guvern capturat de PSD.

Din acest moment, pentru USR începe o nouă etapă. Trecem în opoziție la vechile partide și în luptă cu orice formă de extremism. Vom fi cel mai mare partid din opoziție și singurul care îmbrățișează valori democratice, autentic liberale și europene. Vom continua să muncim pentru implementarea reformelor din Planul Național de Redresare și Reziliență. Vom sancționa cu fermitate derapajele guvernării PNL-PSD. Și vom folosi această perioadă pentru a reface legăturile cu oamenii din stradă și pentru a construi viziunea noastră pentru o România modernă.”, scrie Dacian Cioloș”, este un fragment din scrisoarea trimisă de Dacian Cioloș.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *