Dupa cum veti vedea, dieta propusa de nutritionistul Mihaela Bilic nu este grea, nici foarte restrictiva. Se pot consuma atat produse lactate, cat si carne, in portii normale. Modul de a le gati conteaza, precum si ratia zilnica. Trebuie respectate cele 3 mese principale ale zilei, cu o pauza de 5-6 ore intre ele. Ultima masa trebuie servita cu 3 ore inainte de culcare. Alimentele trebuie mestecate bine si apoi inghitite. Mesele nu se iau pe fuga, ci fiecare masa trebuie sa se desfasoare in liniste, alocandu-se cate 10-15 minute pentru fiecare.
Dieta Mihaela Bilic
La micul-dejun:
• 150 g de iaurt si 1 banana taiata rondele
• 1 omleta din 2 oua fara ulei, cu 1 felie de paine toast si 1 rosie sau 1 castravete
• 2 maini de cereale cu 150 g de iaurt sau 1 cana de lapte
• 2 felii de sunca slaba cu 1 felie de paine de secara si 1 ardei gras
• 3 biscuiti (crackers) de casa unsi cu branza si 1 rosie sau 1 ardei gras
• 2 oua fierte cu 6 masline, 1 rosie si 1 felie de paine prajita
La pranz:
• 1 bol de salata greceasca (legume cu 1 ou fiert, 1 felie de branza feta, masline) si 1 felie de paine de usturoi
• 1 saorma mica de pui, fara cartofi prajiti si fara maioneza, cu 1 salata mare
• paste cu sos de rosii si 1 lingura de parmezan ras
• 1 bol de ciorba sau supa cu legume sau cu carne slaba, si arde iute
• 6-8 bucati de sushi si o supa
• 1 portie de friptura de vita cu 1 salata de varza si paine de secara
La cina:
• salata de verdeturi sau legume cu frunze (morcov si telina rase, ardei gras, castravete, rosie) cu 1 ou fiert, 1 conserva de ton, 2 linguri de porumb fiert si 6-7 masline verzi
• 1 salata asortata cu jumatate de piept de pui afumat sau somon afumat si 1 6 masline negre
• 1 bucata de peste preparat la cuptor cu ierburi aromatice si legume fierte sau coapte pe gratar
• 1 portie de pui cu broccoli sau conopida gratinate, la cuptor (sau cu dovlecei, vinete, ciuperci)
• 1 bucata de muschi de porc cu varza calita si ardei iute
• 1 bucata de somon la gratar cu broccoli fiert
Gustari intre mese
Desi mesele sunt foarte consistente, intre ele se pot servi unele gustari sanatoase, care nu dauneaza siluetei, precum:
1 mana de nuci, alune, migdale, fistic, arahide etc
1 mana de seminte (dovleac, floarea-soarelui)
1 strugure
1 felie de pepene rosu cu 1 bucatica de telemea
2 morcov cruzi cu un sos de iaurt, castraveti si usturoi
10 masline
6 rosii cherry
2 biscuiti (n.r. de recomandat wassa) unsi cu pasta de branza