Prima pagină » International » Dacă vrei să îl vizitezi pe Moș Crăciun, acum ai ocazia! O companie aeriană finlandeză oferă opt zboruri virtuale spre Laponia

Dacă vrei să îl vizitezi pe Moș Crăciun, acum ai ocazia! O companie aeriană finlandeză oferă opt zboruri virtuale spre Laponia

10 dec. 2020, 19:15,
Bianca Rebegea în International

Pe timp de pandemie, compania aeriană finlandeză Finnair a venit cu o idee inedită. Va oferi de Crăciun opt zboruri virtuale, la 10 euro biletul, pentru a-l putea vizita pe Moş Crăciun la reşedinţa sa oficială din Rovaniemi (Laponia), de acasă, împreună cu familia, fără a părăsi canapeaua, mulțumită realității virtuale (VR).

Cu toate că Finnair a avut destul de mult de suferit de pe urma pandemiei de coronavirus și ar avea nevoie nevoie de încasări, pentru a-și suplini pierderile majore, toți banii încasați de pe urma călătoriei virtuale, vor merge către un fond creat de UNICEF pentru a-i ajuta pe copiii afectaţi de criza provocată de COVID-19.

Așa cum arată Finnair într-un comunicat, totul va debuta cu un zbor virtual la clasa întâi de aproape 30 de minute între Helsinki şi Rovaniemi, în care participanţii vor admira aurora boreală, pe timpul cât echipajul virtual al avionului va împărţi pasagerilor câteva gustări (tot virtuale).

Mai mult, compania aeriană a mărturisit că participanții la zbor vor avea parte de o serie de surprize, însă nu a vrut să intre în detalii. A declarat doar că participanţii se vor putea bucura de prezenţa „unui cunoscut personaj festiv”, aşezat pe un loc alăturat, înainte de aterizarea la Rovaniemi şi de a vizita atelierul lui Moş Crăciun.

Spre deosebire de zborurile reale, în afară de călătoritul din confortul propriei case și de prețul scăzut al biletului, experiența virtuală are și alte avantaje: nu există limită de pasageri şi nici posibilitate de supravânzare de bilete.

Experința a fost gândită de Zoan, un studio finlandez specializat în VR

Zborurile la care ne referim, au fost realizate de Zoan, un studio finlandez specializat în VR, și folosește platforme grafice în trei dimensiuni (3D) Unreal Engine, care sunt utilizate pentru jocurile video de calitate extrem de bună.

Experința nu necesită ochelari speciali, ci este nevoie doar de un telefon sau de un computer.

Așa cum declară Finnair, aceste zboruri încearcă să aducă puţină magie de Crăciun, însă reprezintă, de asemenea, începerea unei noi ere în care tehnologia VR va fi un element definitoriu al călătoriilor de vacanţă.

„Realitatea virtuală va ajuta pe viitor persoanele să-şi aleagă destinaţia de călătorie, să poată descoperi mai multe opţiuni disponibile şi să aleagă ceea ce îşi doreşte”, a declarat Tiina Tissari, vicepreşedintele Finnair.

Un copil curajos din Italia i-a trimis o scrisoare premierului, fiindcă este îngrijorat pentru Moș Crăciun

Tommaso Z., în vârstă de 5 ani, este un copil curajos, care locuiește în Cesano Maderno, Italia. Fiind extrem de îngrijorat că Moș Crăciun nu va mai putea aduce cadouri în acest an, a decis să îi scrie premierului Giuseppe Conte, cu ajutorul părinților săi, pentru a-i solicita o declarație specială, care să îi permită Moșului să viziteze toți copiii de Crăciun.

Visul băiețelului este de a deveni elf și de a-l ajuta pe Moș Crăciun să ducă la timp cadourile pentru toți.

„Dragă președinte Conte,

Numele meu este Tommaso Z. Locuiesc în Cesano Maderno (MB), am 5 ani și merg la grădinița Sant’Anna. În familie și la școală respectăm toate regulile și prevederile dumneavoastră. Ne spălăm întotdeauna mânuțele, păstrăm distanța față de alte persoane, iar adulții poartă măști”, a scris Tommaso în scrisoare.

Citește continuarea aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *