Prima pagină » Titlurile zilei » Dacă o vedeți pe domnișoara avocată, nu schimbați nici măcar o vorbă cu ea. Un bărbat din Iași i-a dat 5.000 de lei doar să o privească

Dacă o vedeți pe domnișoara avocată, nu schimbați nici măcar o vorbă cu ea. Un bărbat din Iași i-a dat 5.000 de lei doar să o privească

19 iul. 2024, 02:00,
Lucian SAVA, în Titlurile zilei

O domnișoară din Iași s-a dat drept avocată și a păcălit un bărbat să-i dea 5.000 de lei. Aceasta a fost demascată, iar zilele trecute a fost condamnată la închisoare. Judecătorii au trimis-o pentru 5 ani după gratii

Ana Maria Todirel este o tânără cum mult tupeu și, totodată, mult talent. Aceasta s-a dat drept avocată și a reușit să obțină 5.000 de lei, folosindu-se de o poveste lacrimogenă. Practic, victima, un bărbat trecut de prima tinerețe, i-a dat banii doar cât a privit-o. Totul s-a petrecut pe 09.07.2021, în jurul orei 09:30.

„În timp ce persoana vătămată Hardon Vasile se afla în fața blocului și discuta cu o vecină, și-a făcut apariția o persoană de sex feminin, identificată ulterior ca fiind inculpata Todirel Ana Maria. Aceasta a așteptat ca vecina să plece, după care a intrat în discuție cu persoana vătămată, prezentându-se ca fiind de profesie avocat. Aceasta i-a spus persoanei vătămate că locuiește în același bloc, apartamentul 8 și că îl poate ajuta pentru a da în judecată asociația de proprietari. Deși nu a fost invitată, inculpata l-a însoțit pe bărbat la domiciliul lui, unde i-a mai spus încă o dată că îl poate ajuta cu litigiul, având ca obiect izolarea blocului, și că la finalul procesului îi va obține o sumă de bani. La un moment dat, inculpata l-a întrebat dacă nu are cumva suma de 500 lei în casă, acesta spunându-i că nu mai are decât 200 de lei până la pensie”, au precizat anchetatorii.

Domnișoara „avocată” a primit 5.000 de lei

Când și-a dat seama că ar putea primi bani de la bărbat, tânăra a plusat.

„Atunci inculpata l-a corectat și i-a spus că de fapt are nevoie de 5.000 de lei, nu de 500, întrucât mama sa este internată în Spitalul de Neurochirurgie și la ora 13:00 intră în operație, operație pe creier. Persoana vătămată, fiind impresionată de povestea inculpatei, a hotărât să îi dea acea sumă, dar înainte i-a cerut un act de identitate. Inculpata i-a spus că nu are buletinul la ea, deoarece i-a fost reținut de către doctor la spital, dar că îi va restitui, cu siguranță, suma de bani a doua zi dimineață. Deoarece nu avea această sumă de bani în casă, persoana vătămată s-a deplasat cu inculpata la sediul unei bănci, de unde a scos suma de 5.000 de lei și i-a înmânat-o acesteia. A doua zi, persoana vătămată a așteptat-o pe inculpată până la orele 12:00 și, văzând că nu vine, și-a dat seama că a fost înșelată”.

A fost condamnată la închisoare

Văzând că bărbatul este darnic, și-a mai încercat o dată norocul.

„La data de 16.07.2021, în jurul orei 09:30-10:00, în timp ce se afla în fața blocului, persoana vătămată a fost abordată din nou de inculpată, care de această dată s-a prezentat ca fiind o altă persoană. Aceasta i-a spus că vine din partea avocatei căreia i-a dat suma de 5.000 de lei și i-a solicitat suma de 10.000 de lei, motivând că are nevoie de această sumă de bani tot pentru o operație. Persoana vătămată a recunoscut-o pe inculpată după fizionomia feței și după strungăreață, moment în care a început să o chestioneze pe un ton mai agresiv. Dându-și seama că a fost descoperită, inculpata a încercat să fugă, dar persoana vătămată a prins-o de rochie și de breteaua genții, moment în care acesteia i-a căzut telefonul mobil. Când s-a aplecat pentru a-l ridica, persoana vătămată s-a interpus între aceasta și telefon, motiv pentru care inculpata a abandonat telefonul și a luat-o la fugă, lăsând în urmă și unul dintre șlapii cu care era încălțată”, au mai precizat anchetatorii.

În fața judecătorilor, tânăra a recunoscut totul.

„Inculpata a arătat că recunoaște și regretă fapta comisă, motivul fiind acela că avea nevoie de bani pentru a-și îngriji copiii și pentru a-și plăti utilitățile. În fața instanței de judecată, inculpata a recunoscut fapta comisă, așa cum a fost reținută prin rechizitoriu, solicitând judecarea cauzei potrivit procedurii recunoașterii învinuirii”, au arătat judecătorii.

Ulterior, tânăra a fost condamnată.

„Condamnă pe inculpata TODIREL Ana-Maria la pedeapsa inculpata urmând să execute în final pedeapsa rezultantă finală de 5 ani, 3 luni și 20 de zile închisoare, în regim de detenție”, au decis judecătorii ieșeni.

Trebuie precizat că această femeie nu este la prima faptă de acest gen. În trecut, s-a dat drept asistentă medicală pentru a obține bani necuveniți. Iată că domnișoara avocată din Iași are de stat acum după gratii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *