Prima pagină » Sanatate » Dacă ești însărcinată îți mai vine ciclu în prima lună? Ce poate ascunde sângerarea

Dacă ești însărcinată îți mai vine ciclu în prima lună? Ce poate ascunde sângerarea

25 iun. 2021, 13:38,
în Sanatate

Fie că are deja un copil sau nu, orice femeie ar trebui să știe ce este menstruația peste sarcină și răspunsul la întrebarea „Dacă ești însărcinată îți mai vine ciclu în prima lună?“

Medicii ginecologi susțin că multe femei au avut episoade de sângerare sau doar câteva picături de sânge în timpul primei luni de sarcină.

„Ciclu în prima lună“, așa cum se folsoește în termini populari este doar un mit, spun medicii, iar explicația este cât se paote de simplă: nu poți să ai menstruație pe parcursul celor nouă luni de sarcină.

Din momentul în care o femeie a rămas însărcinată, aceasta nu mai poate avea ovulație în cele nouă luni de sarcină, dept care menstruația se oprește temporar. În cazul în care femeia are un ciclu menstrual regulat, unul dintre ovare eliberează în fiecare lună câte un ovul, proces numit ovulație. În perioada următoare, uterul se pregătește pentru o eventuală sarcină.

Adică, stratul său intern, care poartă numele de endometru, se vascularizează intens și se îngroașă. Dacă ovulul este fecundat de un spermatozoid, embrionul rezultat se implantează în endometru. În caz contrar, endometrul îngroșat se elimină sub formă de sânge menstrual.

Dacă ești însărcinată îți vine ciclul în prima lună: Cât este de grav?

Ciclul în prima lună de sarcină“ este de fapt confuzia pe care o fac multe femei între sângerările care pot să apară la gravide din prima lună și ciclul menstrual.

Medicii ginecologi susțin că aceste sângerări sunt destul de frecvente, una din patru femei având astfel de sân gerări în primele 12 săptămâni de la concepție.

Faptul că femeie are sângerări în prima lună de sarcină nu reprezintă un motiv de îngrijorare, nefiind periculoase pentru evoluția sarcinii. De cele mai multe ori, sângerările din prima lună de ciclu sau „ciclu în prima lună“ reprezintă de fapt sângerarea de implantare. Aceasta apare în moemntul în care ovulul fecundat se implanteză de endometru. De obicei, acest lucru se întâmplă la 10-14 zile de la concepție, perioadă care poate coincide cu perioada în care femeia avea menstruație. Tocmai de aici apare și confuzia dintre ciclul menstrual și sângerarea ce apare la implantare.

Există tratament pentru sângerărrea de implantare?

Sângerarea de implantare apare în mod frecvent și se deosebește de menstruație prin durată și prin aspect. Astfel, aceasta durează mai puțin decât sângerarea lunară obișnuită, este în cantitate mai mică, iar culoarea mai deschisă.

De multe ori, sângerarea de implantare se limitează la doar câteva picături de sânge, de culoare roz. În această perioadă poate să apară și dureri abdominale asemănătoare celor din timpul menstruației, iar acesta este un motiv de confuzie pentru femeia însărcinată. Sângerarea de implantare ar trebui să se oprească de la sine, fără tratament.

Sângerarea, un posibil semn de avort

În momentul în care în prim lună de sarcină apare sângerarea aceasta ar putea fi de la a colul uterin, după un contact sexual, spre exemplu, sau după ce ai făcut un examen ginecologic. Sarcina produce modificări ale colului uterin, care devine mai vascularizat și mai sensibil, astfel că poate sângera mai ușor.

Sângerarea din prima lună de sarcină poate fi și un semnal de alarmă pentru femeia însărcinată în momentul în care apare un avort spontan sau o sarcină extrauterină.

Sarcina extrauterină apare de obicei pe una dintre trompele uterine, unde embrionul nu se poate dezvolta. Sângerarea vaginală apare, în aceste cazuri, între săptămânile 4 și 12 de sarcină.

În momentul în care sângerarea este diferită față de menstruația din lunile anterioare și femeia știe că ar putea fi însărcinată, cel mai indicat este să meargă pentru un consult de specialitate.

O sângerare mai abundentă decât de obicei, crampele abdominale puternice, amețelile și stările de leșin pot fi semnale de alarmă privin un avort spontan sau o sarcină extrauterină.

Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
redactia.ro
Donald Trump a decis. Ce se întâmplă cu trupele americane din România
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
a1.ro
Filmările pentru Insula Iubirii sezon9 s-au încheiat:„Emoțiile ating cele mai înalte cote, trăirile sunt mai puternice ca oricând”
Playtech.ro
Cine este Nicolle Fota, noua iubită a lui Cătălin Botezatu. Ea are 18 ani, el 58
observatornews.ro
Vremea la început de aprilie. ANM anunță ploi dese și maxime sub 18°C
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Români escrocați pe bandă rulantă. Totul părea real
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
SportpeSurse
A aruncat Rusia în aer! Putin se află în fața unui moment crucial!
Playtech.ro
Românii ar putea primi 2.250 de lei lunar de la stat. Legea de care puţini ştiu
Dailybusiness.ro
Ora de vară 2025. Data exactă la care se trece la ora de vară. Ceasurile se vor da înainte cu o oră
RomaniaTV
Ministerul Muncii, anunţ IMPORTANT pentru toţi salariaţii şi angajatorii. S-a aprobat joi în Guvern
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Anunţ important de la BNR pentru toţi românii cu valută „la ciorap”
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`