Prima pagină » Local » Dacă ești consumator de droguri, ei te pot ajuta! Cere-le ajutorul cu încredere, pentru a scăpa de obiceiul care te va distruge!
Dacă ești consumator de droguri, ei te pot ajuta! Cere-le ajutorul cu încredere, pentru a scăpa de obiceiul care te va distruge!

Dacă ești consumator de droguri, ei te pot ajuta! Cere-le ajutorul cu încredere, pentru a scăpa de obiceiul care te va distruge!

19 oct. 2019, 04:00,
Dragos Savin, în Local

Drogurile continuă să facă victime la Iași. Zilnic, din câte se pare, câteva sute de ieșeni consumă substanțe cu efect psihoactiv, iar asta nu face decât să-i aducă în pragul pierzaniei. Canabisul rămâne cel mai consumat drog din Iași, asta din spuse specialiștilor. Pe locul doi sunt deja „celebrele” etnobotanice, iar ceva mai rare sunt drogurile scumpe, cum ar fi Cocaina sau Heroina. Polițiștii ieșeni țin într-un fel sau altul sub control piața drogurilor, însă este imposibil să stopeze în totalitate consumul și vânzarea stupefiantelor. În orice caz, etnobotanicele, cele considerate cele mai periculoase droguri din cauza compușilor chimici, continuă să distrugă vieți.

Pot cere sprijin

Șeful Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog al Județului Iași (CPECA IAȘI), inspectorul de poliție Marius Mihai Manea, a precizat că toți cei care au ajuns să consume droguri se pot adresa centrului, pentru a primi sprijin. „Orice persoană care consumă substanțe cu efect psihoactiv poate primi sprijinul nostru”, a precizat inspectorul. Drogurile se vând la coț de stradă la Iași. Etnobotanicele sunt „confecționate” în casă și sunt vândute prin mai toate cartierele din Iași. Frecvent, polițiștii prind dealeri, însă legea este extrem de blândă și mai toți scapă de răspundera penală. Cele mai recente arestări legate de traficul de droguri masiv au fost făcute la festivalul care s-a desfășurat în această vară la Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *