Prima pagină » Titlurile zilei » Dacă ar mai exista prințese în zilele noastre, cu siguranță ar sta la rând la atelierul acestei tinere din Iași. Coronițele pline de pietre scumpe sunt vedete printre creații

Dacă ar mai exista prințese în zilele noastre, cu siguranță ar sta la rând la atelierul acestei tinere din Iași. Coronițele pline de pietre scumpe sunt vedete printre creații

10 mai 2021, 02:00,
Raluca Costin în Titlurile zilei

O tânără din Iași și-a descoperit pasiunea pentru confecționarea de bijuterii handmade în urmă cu 8 ani, iar de atunci a dezvoltat o afacere de succes cu produse unicat. Miresele sunt cliente fidele și plătesc de la câteva sute până la câteva mii de lei pentru a arăta perfect în ziua nunții

Mădălina Bâzdâgă, o tânără din Iași care în urmă cu 8 ani a renunțat la jobul bine plătit în vânzări, pentru a face bijuterii personalizate, a pus bazele unei afaceri de succes cu produse handmade. Antreprenoarea povestește că a vrut să facă ceva pentru sufletul său, de aceea a renunțat la job.

„Pasiunea mea pentru bijuterii handmade a început fix acum 8 ani, când mi-am comandat prima cutie cu mărgele pentru a crea ceva. A fost o perioadă când nu mai eram mulțumită de jobul meu și nu mai rezonam pur și simplu. Deși aveam un salariu foarte bun, îmi doream să fac ceva pentru sufletul meu chiar dacă aș fi câștigat mai puțini bani, dar să fac ceva cu pasiune. Pe atunci mi-am rugat prietenele să mă ajute, să-mi dea o idee și așa a început Kreativa. O prietenă de-a mea mi-a spus că ea mă vede făcând bijuterii și chiar atunci ea m-a convins, mi-am comandat mărgele și m-am apucat de treabă”, povestește tânăra care spune că a investit toate economiile în afacerea care a avut succes încă de la lansarea sa.

Cele mai multe vânzări au fost făcute online, în primele luni de la demararea afacerii, iar ulterior a deschis un magazin.

Afacerea cu bijuterii handmade a Mădălinei Bâzdâgă s-a dezvoltat treptat

Antreprenoarea spune că faptul că a deschis un magazin cu o gamă variată de produse a ajutat-o și, astfel, au crescut vânzările. Clientele veneau cu hainele abia cumpărate pentru a potrivi ținuta cu colierul sau cerceii.

„Am început să vând online, dar după 6 luni am deschis un magazin în zona Alexandru și acolo aveam, pe lângă colierele mele, și accesorii destinate celor care făceau la rândul lor bijuterii. Adică închizători carabine, lanțuri, mărgele la bucată, la gramaj. Acolo am devenit foarte cunoscută pentru că la mine veneau clientele care treceau prin zonă, își cumpărau haine, trebuiau să plece la un eveniment și îmi spuneau că au nevoie de un colier cu verde, cu roz. Potriveam împreună colierul pe ținută. Apoi veneau singure. În magazin nu am vândut doar produse făcute de mine, ci și din acelea de serie. După vreo 3-4 ani am deschis magazin și la Carrefour Era. Cel din Alexandru l-am închis, pentru că nu am avut timp să mă ocup de amândouă și în momentul de față sunt acolo”, povestește Mădălina Bâzdâgă.

Mădălina Bâzdâgă: „În ultimii 4 ani am avut o cerere foarte mare din partea mireselor, pentru că își doreau accesorii extravagante”

Cu timpul, miresele au devenit cele mai importante cliente pentru tânăra antreprenoare, acestea dorindu-și să arate perfect în ziua nunții. În anul 2020, din cauza pandemiei, cifra de afaceri a scăzut odată cu numărul redus de evenimente.

„În ultimii 4 ani am avut o cerere foarte mare din partea mireselor, pentru că își doreau accesorii extravagante, care nu pot fi făcute decât manual. Atunci am început să creez pentru ele, vorba s-a dus, am participat la târguri de mirese, iar în perioada de care-și spuneau, mai bine de 75 la sută din produsele lucrate au fost pentru mirese. Da, anul trecut, de când cu pandemia, totul este aproape mort.

În anul 2019 cifra de afaceri a fost de 100.000 de euro și îmi propusesem să o dublez în anul 2020, însă pandemia mi-a dat planurile peste cap. Din cauza anulării sau amânării evenimentelor a scăzut cifra de afaceri aproape la jumătate. Dar norocul meu este că se găsesc și alte produse în magazin. Avem genți, coliere de zi, din argint, placate cu aur, care pot fi purtate oricând, nu doar la evenimente. Atunci am reușit să mă mențin pe linia de plutire”, spune Mădălina Bâzdâgă.

Colierele cu mărgele, handmade, pot fi păstrate toată viața și sunt recomandate persoanelor alergice

Ieșeanca povestește că la prima comandă a cusut timp de 9 ore fără să se miște de pe scaun.

„Nu am știut că am atât de multă răbdare. Din contră, nu aș fi putut să stau o oră în același loc și trebuie să am mai multe activități. Am avut o comandă, m-am apucat de cusut și mi-am dat seama cât de greu este, cât durează. Dar m-a relaxat atât de mult, încât nu mi-am dat seama când au trecut orele respective. M-am uitat la ceas și am văzut că am stat 9 ore, efectiv, și am cusut încontinuu. Acum 8 ani, colierele acestea cusute manual, statement, erau în vogă, foarte căutate, și cred că am fost printre primele în Iași care au creat astfel de coliere.

În general, clientele sunt mulțumite. S-a întâmplat să am și cliente nesatisfăcute, dar am colaborat cu ele și totul s-a rezolvat. Colierele cusute țin toată viața. Ele trebuie puse, ca orice alte bijuterii, în cutie. Sunt recomandate persoanelor alergice. De asemenea, nu folosesc niciun metal, ele sunt dintr-un material care nu irită pielea. Nu are ce oxida”, mai povestește Mădălina.

O altă afacere de succes cu produse handmade este a tinerei studente Diana Dari, care creează modele personalizate din lut polimeric pe căni.

Miresele din Iași plătesc mii de lei pentru accesoriile care le transformă în niște prințese în ziua nunții

Prețurile pentru produsele handmade sunt cuprinse între câteva sute și câteva mii de lei. Cea mai mare comandă a fost o coroniță lucrată manual, cu pietre swarovski, pentru o mireasă, care a costat 1.000 de euro.

„Intenționez să îmi caut un spațiu mai mare pentru a mări atelierul unde lucrez, să îmi găsesc pe cineva cu care să lucrez la bijuteriile handmade, pentru că e greu să le fac singură. Am observat pe grupurile de mirese că au început să se miște lucrurile, să facă primele comenzi, pentru că deși vor fi anumite restricții la cele mai importante evenimente din viața lor, nu vor să mai amâne nunțile, cununiile. Eu nu m-am atașat de afacere, ca să spun așa, și cât timp o să funcționeze, va fi foarte bine. Dacă nu, încercăm altceva, mai spune Mădălina Bâzdâgă.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că petrecerile private ar putea fi permise din luna iunie dacă populația se va vaccina, astfel că și genul acesta de afaceri, care depind foarte mult de organizarea evenimentelor, vor avea foarte mult de câștigat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`