Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » Daca ai aceste semne pe fata, nu le indeparta acasa! Ce sunt, de fapt
Daca ai aceste semne pe fata, nu le indeparta acasa! Ce sunt, de fapt

Daca ai aceste semne pe fata, nu le indeparta acasa! Ce sunt, de fapt

31 aug. 2018, 13:39,
în WoW!
a:3:{s:7:"site_id";i:14;s:6:"old_id";i:6680;s:8:"site_url";s:10:"wow.bzi.ro";}

Destul de multe persoane se confrunta in jurul ochilor cu niste semne albe. Cu siguranta ca le-ai remarcat pe fata, le-ai confundat cu cosuri, ai incercat sa le storci, insa nu s-a intamplat nimic. Ba mai mult de atat, nu ai reusit decat sa creezi o iritatie atunci cand ai incercat sa le storci. Iata de ce nu este bine sa indepartezi aceste puncte si ce sunt, de fapt.. Ei bine, aceste puncte albe poarta numele de milia si nu sunt nicidecum cosuri. Chiar daca seamana cu punctele albe, care sunt niste acumulari de sebum care blocheaza pori, aceste punctulete sunt mici chisturi. Formate din keratina, albe si tari la atingere, punctele acestea nu pot fi extrase precum celelalte comedoane care apar pe fata. Keratina este proteina care ajuta la formarea pielii, a parului si a unghiilor.

Ce determina aparitia miliei: Indiferent de tipul de ten sau de varsta, oricine poate avea milia. Persoanele care sunt sensibile la razele solare si au avut arsuri solare sunt, insa, mai vulnerabile la aparitia lor.
Desi de obicei pot aparea in zona ochilor, unele persoane le pot avea si pe pometi. Arsurile sau unele rani pot determina aparitia miliei.

Milia apare atunci cand celulele moarte se unesc, ramanand blocate sub piele, formand chisturi mici si tari. Cauzele sunt legate de anumite afectiuni ale pielii precum rozacee sau matreata. Si arsurile sau herpesul pot provoca acumularea keratinei sub piele si formarea chisturilor.

Cum poate fi tratata milia: In general, aceste puncte dispar in timp, de la sine, fara un tratament specific, insa cu o perioada de vindecare ceva mai indelungata. Cei care vor sa scape mai repede de ele pot apela la peeling chimic precum AHA, pentru a elimina celulele care blocheaza porii. In plus, dermatologul le poate extrage cu ajutorul laserului sau a unor ace sterile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`