Prima pagină » Local » Cutremurător! Un bărbat din Iași a vrut să își omoare soția de față cu propriii copii, iar acum vrea să scape de închisoare: Încearcă să „amețească” magistrații – FOTO
Cutremurător! Un bărbat din Iași a vrut să își omoare soția de față cu propriii copii, iar acum vrea să scape de închisoare: Încearcă să „amețească” magistrații - FOTO

Cutremurător! Un bărbat din Iași a vrut să își omoare soția de față cu propriii copii, iar acum vrea să scape de închisoare: Încearcă să „amețească” magistrații – FOTO

24 apr. 2023, 02:00,
Cosmina Puiu, în Local

Un bărbat din Iași a vrut să își omoare soția cu un topor de față cu propriii copii, iar acum vrea să scape de închisoare, încercând să „amețească” magistrații

Constantin Ursei a vrut să își ucidă soția cu un topor în fața copiilor. Mărturiile ei au fost de-a dreptul înfiorătoare, dar bărbatul încearcă să scape de închisoare și neagă acuzațiile, deși, în primă instanță, și-a recunoscut fapta. Din fericire, femeia a reușit să scape, dar cu foarte multe leziuni ce i-au pus în primejdie viața.

Un bărbat a vrut să își omoare soția cu toporul în fața copiilor: „Le-a zis să tacă din gură”

Un dosar din 2018 încă este pe masa instanței de judecată, pentru că inculpatul încearcă să „amețească” judecătorii prin diferite declarații pe care le tot adaugă la dosar și contestă pedeapsa de 12 ani de închisoare pe care au pronunțat-o oamenii legii, ca fiind prea aspră pentru fapta pe care a comis-o.

Astfel că lui Constantin Ursei nu i se pare grav că a luat toporul și a intrat peste soția lui care locuia la alt domiciliu de câțiva ani, pentru că el era foarte violent și a început să o lovească în mai multe zone ale corpului, fracturându-i mâna și provocându-i leziuni grave ce au necesitat un număr mare de îngrijiri medicale, conform certificatului medico-legal eliberat de Institutul de Medicină Legală (IML) Iași.

Ba mai mult, acesta și-a traumatizat și propriii copii minori cărora le-a zis să tacă atunci când au văzut că încerca să le omoare mama. Aceasta, cu sufletul trist, a reușit să le pună o pătură pe față ca să îi protejeze.

Va scăpa de închisoare inculpatul?!

Inculpatul a fost trimis după gratii la scurt timp după comiterea faptei, deoarece instanța a apreciat faptul că este un pericol real pentru societate. Constantin Ursei a primit o condamnare de 12 ani de închisoare, iar ulterior s-a constatat faptul că a fost ajutat de un prieten de-al său, Ciprian Savin, care a primit 8 ani pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la tentativă de omor calificat. Deși a încercat în nenumărate rânduri să convingă judecătorii că nu este un pericol și că fapta sa nu este gravă, meritând să fie anchetat în libertate, acesta nu a reușit, pentru că probele atașate sunt destul de pertinente.

În cadrul procesului, persoana vătămată, căreia i-a fost pusă în pericol viața, s-a constituit ca parte civilă, cu suma de 500 de euro, reprezentând daune morale.

„În baza art. 459, alin. (5), Cod procedură penală, raportat la art. 421, pct. 1, lit. b), Cod procedură penală, respinge, ca nefondat, apelul formulat de revizuentul-apelant, în prezent în Penitenciarul Iași, împotriva sentinţei penale din 12.12.2022, pronunţată de Tribunalul Iași, sentinţă pe care o menţine”, au declarat anchetatorii ieșeni în legătură cu ieșeanul care a vrut să își omoare soția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *