Prima pagină » Local » Cutremurător! Un bărbat din Iași a vrut să își omoare prietenul, după ce s-au certat – FOTO
Cutremurător! Un bărbat din Iași a vrut să își omoare prietenul, după ce s-au certat - FOTO

Cutremurător! Un bărbat din Iași a vrut să își omoare prietenul, după ce s-au certat – FOTO

29 mai 2023, 02:00,
Cosmina Puiu, în Local

Un caz cutremurător la Iași! Un bărbat a vrut să își omoare prietenul, după ce s-au certat în nenumărate rânduri. Acesta nu a mai gândit și a sărit la atac cu lopata, lovindu-l în zona capului. Persoana vătămată s-a zbătut zile în șir pe patul de spital

În data de 5 decembrie 2020, Florin Gabriel Doroftei a vrut să își omoare prietenul, după ce s-au certat de mai multe ori. Nu s-a gândit ce va urma, însă din cauza furiei a pus mâna pe lopată și i-a aplicat mai multe lovituri în zona capului, lăsându-l aproape inconștient.

Un bărbat din Iași a vrut să își omoare prietenul, după ce s-au certat

Momente de coșmar la Iași. Familia Avădănei a fost în pragul disperării, din cauza tragediei provocate de Florin Gabriel Doroftei. Victima a fost la un pas de moarte, având multe leziuni grave ce i-au pus în primejdie viața.

„În seara zilei de 05.12.2020, în intervalul orar 20:30 – 21:00, pe fondul unei altercații preexistente, i-a aplicat persoanei vătămate multiple lovituri cu un obiect dur (coadă de lopată) la nivel cranio-facial şi al toracelui, cauzându-i leziuni grave care i-au pus în primejdie viața, respectiv traumatism cranio- facial cu hematom palpebral inferior şi hemoragic subconjunctivală ochi stâng, fractură cominutivă a peretelui lateral orbitar stâng, fractură cominutivă a peretelui antero-lateral al sinusului maxilar stâng cu hemosinus, fractură arcadă zigomatică stângă şi traumatism toracic cu echimoză extinsă a hemitoracelui drept, fractură 1/3 medie claviculă dreapta cu hematom şi plagă adiacente focarului de fractură, fractură arc anterior coastă III dreaptă, hemopneumotarax drept (pentru care s-a practicat pleurotomie), pneumomediastin, important emfizem subcutanat latero-cervical, extins superior până la nivelul regiunii infraorbitale bilateral şi inferior la nivelul peretelui toracic şi abdominal, ce au necesitat 30-35 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”, au declarat judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași.

Florin Gabriel a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de omor, iar judecătorii l-au condamnat inițial la 6 ani, dar făptașul a contestat decizia lor, dosarul s-a întors în rejudecare și i-au dat sentința de 4 ani de închisoare cu executare.

Ce pedeapsă a primit inculpatul

Persoana vătămată, C.M.A, s-a constituit ca parte civilă în proces, cu suma de 100.000 de euro, bani ce reprezintă daune morale, pentru că a suferit zeci de zile, zbătându-se între viață și moarte.

„Reduce pedeapsa aplicată inculpatului prin sentința penală apelată pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor, prevăzută şi pedepsită de art. 32, alin. 1, Cod penal, raportat la art. 188, alin. 1, Cod penal, cu aplic. art. 75, alin. 1, lit. a, Cod penal, rap. la art. 76, alin. 1 şi art. 79, alin. 1, Cod penal, de la 6 ani de închisoare la 4 ani de închisoare”, mai spun anchetatorii în legătură cu ieșeanul care a vrut să își omoare prietenul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *