Prima pagină » Actualitate » Cutremur major în zona Vrancea! A fost resimţit în mai multe localităţi din România

Cutremur major în zona Vrancea! A fost resimţit în mai multe localităţi din România

01 sept. 2021, 13:48,
în Actualitate

A fost un cutremul destul de puternic în urmă cu doar câteva momente. Conform celor de la INFP, cutremurul a avut loc în zona seisimică Vrancea şi a fost resimţit în mai multe localităţi din România. Cutremurul cu magnitudinea inițială de 4.4 este unul destul de mare.

Faptul că seismul a fost simțit în mai multe localități se poate vedea și din perpectiva faptului că site-ul celor de la INFP a picat. Cel mai probabil, site-ul a avut un număr mare de accesări de la persoanele care au simțit seismul. Nu avem, momentan, informații că seismul s-a simțit și la Iași.

Ce spun cei de la INFP despre cutremur

Site-ul INFP-ului și-a revenit. Conform specialiștilor din domeniu, cutremurul a fost calculat ca având o magnitudine de 4.2 grade pe scara Richter. Acesta s-a produs la ora locală de 13.32 în zona seismică Vrancea, Buzău. Autoritățile susțin că este un cutremur de intensitate medie și că s-a produs la adâncimea de 145 de kilometri. Seismul s-a produs la 67 kilometri de Brașov, 85 de kilometri de Ploiești dar și la 189 de kilometri de Iași:

În ziua de 01.09.2021, la ora 13:32:11 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.2, la adâncimea de 145km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 67km E de Brasov, 85km NE de Ploiesti, 107km S de Bacau, 124km V de Galati, 125km V de Braila, 138km N de Bucuresti, 154km NE de Pitesti, 181km E de Sibiu, 189km SV de Iasi, 203km N de Ruse. susțin cei de la INFP.

Precedentul cutremur a avut loc in zona seismică Buzău si a avut o magnitudine de 3 grade pe scara Richter

Vom reveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *