Prima pagină » Actualitate » Cutremur în țara preferată de români pentru vacanța. Seismul a avut 5,3 grade
Cutremur în țara preferată de români pentru vacanța. Seismul a avut 5,3 grade

Cutremur în țara preferată de români pentru vacanța. Seismul a avut 5,3 grade

21 iul. 2024, 17:20,
BZI.ro, în Actualitate

Un cutremur cu magnitudinea 5,3 a zguduit partea de vest a insulei turistice Creta, a raportat duminică Institutul de Geodinamică din Atena, informează DPA.

Primele măsurători au arătat că seismul, care a avut loc la ora 7:02 AM (04:02 GMT), a avut epicentrul la circa 18 kilometri sub fundul mării. Cutremurul a lovit la circa 60 de kilometri sud de coasta sudică a insulei, în apropierea micului oraş portuar Palaiochora.

Acest cutremur mai mare a fost precedat de numeroase seisme mai mici produse în regiune. Agenţia elenă de protecţie civilă nu a precizat iniţial dacă au existat victime sau clădiri avariate şi nu a fost emisă o alertă de tsunami.

„Observăm fenomenul şi nu putem spune încă dacă acesta a fost cutremurul principal’, a declarat seismologul Gerasimos Chouliaras pentru radioul public grec ERT.

Iniţial nu au fost raportaţi răniţi, potrivit mass media locale. Cu toate acestea, mulţi oameni au fost treziţi din somn. Cutremurula fost resimţit în mari părţi din Creta, a anunţat radiodifuzorul.

Plăcile africană şi europeană se întâlnesc sub fundul mării la sud de Creta, aceasta cauzând în mod repetat cutremure puternice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
20 iulie 2024
20 iulie 2024