Prima pagină » National » Cutremur în România. Seismul s-a produs în Mehedinţi
Cutremur în România. Seismul s-a produs în Mehedinţi

Cutremur în România. Seismul s-a produs în Mehedinţi

25 iun. 2020, 17:58,
Elena Nicoleta BUJOR în National

Cutremur în România. Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizică Pământului (INCDFP) a transmis producerea unui nou cutremur pe teritoriul statului român. Seismul a înregistrat o magnitudine de 3,4 grade pe scara Richter și a fost localizat în Mehedinți.

Cutremur în România

Cutremur în România. Joi, 25 Iunie 2020, la ora 17:20:52 (ora locală a României), s-a produs în Banat, Mehedinți, un cutremur de intensitate slabă, cu magnitudinea de 3.4 grade pe scara Richter. Seismul a fost localizat la adâncimea de 15km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 123km NV de Craiova, 143km SE de Timişoara, 150km E de Belgrade, 155km E de Zemun, 161km N de Nis, 180km SE de Arad, 183km SV de Sibiu, 198km V de Piteşti, 206km E de Novi Sad, 239km N de Sofia.

Cutremur de 7,4 grade pe scara Richter, în Mexic

Un cutremur puternic s-a produs în urmă cu două zile în Mexic. Potrivit informațiilor furnizate de autorități inițial a fost înregistrat 7,7 grade pe scara richter. Ulterior a fost revizuit la 7,4 grade. Cutremurul s-a simțit și în capitală. A fost emisă și o avertizare de tsunami pentru Mexic Honduras, El Salvador și Guatemala în urma cutremurului. Seismul s-a produs pe coasta pacifică a statului Oaxaca. Mexicul este una dintre cele mai predisspuse țări la cutremure.

“Activăm protocolul de Protecţie Civilă”, a informat responsabilul Marcelo Ebrard, pe reţelele de socializare.

Din fericire momentan nu au fost raportate victime sau pagube materiale. În urmă cu trei ani, 471 de persoane au decedat în urma a trei cutremure produse pe 7, 19 şi 23 septembrie. De asemenea un an marcant pentru Mexic a fost 1985 când doar în capitală au fost înregistrați mii de morți.

Pe 14 iunie un cutremur puternic s-a resimțit în Albania

Un seism cu magnitudinea 5,7 grade a lovit provincia Bingol din estul Turciei, provocând conform primului bilanţ provizoriu trei răniţi, au anunţat oficiali locali citaţi de AFP. Prăbuşirea a trei turnuri de observaţie a provocat rănirea a trei membri ai serviciilor de securitate, potrivit biroului guvernatorului local, care confirmă că cel puţin deocamdată nu s-au înregistrat decese. Acesta a mai menţionat că epicentrul cutremurului, care a survenit la ora 14:24 GMT, este în zona satului Kaynarpinar.

Turcia se află într-o zonă cu o intensă activitate seismică. Circa 40 de persoane au murit în luna ianuarie în urma unui seism de 6,8 grade survenit în provincia estică Elazig.

Un cutremur puternic a îndoliat la finalul anului trecut Albania

Un seism cu magnitudinea de 6.4 grade a lovit la finalul anului trecut Albania. Cutremurul a fost unul uriaş. Conform primelor informaţii, un om a murit, alţii fiind răniţi. Cei răniţi au fost prinşi sub dărâmăturile a două clădiri care s-au prăbuşit. Ministerul Apărării a afirmat că acest cutremur a fost cel mai puternic din ultimii 30 de ani. Cel puţin 13 persoane au decedat în Albania în urma unui cutremur cu magnitudinea 6,4, cel mai puternic produs în această ţară în ultimele decenii, informează Reuters şi AFP. Mai multe clădiri s-au prăbuşit, iar circa 600 de persoane au fost rănite, unii locuitori fiind prinşi sub dărâmături.

Seismul a avut loc la ora 3.54, la o adâncime de circa 10 kilometri. Cutremurul s-a produs în nordul oraşului de coastă Durres. Oraşul este situat la 25 de kilometride capitala Tirană.

Cutremur în Albania! Conform autorităţilor, în urma cutremurului, o persoană a decedat. Acesta s-ar fi panicat şi a sărit de pe o clădire. Decesul fiind datorat căderii. nregistrări video neverificate publicate pe reţelele de socializare prezintă ceea ce pare a fi o clădire prăbuşită în Durres. În alte imagini se pot vedea clădiri în care au apărut crăpături mari şi zidărie căzută, inclusiv un apartament din care lipseşte cea mai mare parte a peretelui dormitorului.

”Pompierii şi personalul armatei ajută rezidenţii (prinşi) sub dărâmături”, în Durres şi localitatea Thumane din apropiere, a declarat reporterilor purtătoarea de cuvânt a Ministerului Apărării.

Doi purtători de cuvânt ai Guvernului au declarat pentru Reuters că cele mai multe clădiri avariate sunt în Durres, iar câteva persoane au fost transportate la spital în Tirana. Potrivit unor informații, peste 100 de persoane au fost rănite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
21 octombrie 2024
21 octombrie 2024