Prima pagină » National » Cutremur în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde a fost resimțit
Cutremur în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde a fost resimțit

Cutremur în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde a fost resimțit

23 iun. 2024, 12:40,
în National

În această dimineață, cu puțin înainte de ora 6:00 am, un cutremur s-a produs în România! Seismul a avut loc astăzi, pe data de 23 iunie 2024. Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), cutremurul s-a produs la ora 5:34 (ora locală a României).

În această dimineață, cu doar câteva minute înainte de ora 6:00, un cutremur s-a produs în țara noastră. Potrivit informațiilor transmise de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul a avut loc la ora 5:34 (ora locală a României), în zona seismică Vrancea, județul Buzău.

Cutremur în România, astăzi, 23 iunie 2024

Un cutremur cu magnitudinea ml 3.6 s-a produs în această dimineață în județul Buzău, zona seismică Vrancea. Potrivit informațiilor transmise de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului seismul s-a produs la adâncimea de 115.3 km.

Cutremurul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 50 km NV de Buzău, 63 km E de Brașov, 63 km NE de Ploiești, 64 km SE de Sfântu-Gheorghe, 68 km V de Focșani, 93 km NE de Târgoviște.

Cu zece zile în urmă, pe data de 13 iunie, un cu o magnitudine semnificativă s-a produs în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Atunci, seismul a avut tot magnitudinea de de 3,6 și s-a produs loc la adâncimea de 132,9 kilometri.

Specialiştii INFP, declarații despre cutremurul de 5,2 care a avut loc în Gorj

Cu ceva vreme în urmă, Constantin Ionescu, directorul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, a vorbit despre seismul de magnitudine 5,2, seism care i-a speriat pe români.

„Este unul din cele cutremurele mari. Poate provoca daune sau pagube, dar nu numai dacă este sub o clădire. Mișcarea pământului de jos în sus sau pe direcțiile cutremurului nu este îngrijorătoare. Valoarea este mică, intensitatea este mică, la turci a fost intensitate de 9, aici intensitatea de 5 nu este foarte mare.”, a spus Constantin Ionescu, director INFP, potrivit antena3.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024