Prima pagină » Actualitate » Cutremur în România! Ce magnitudine a avut seismul
Cutremur în România! Ce magnitudine a avut seismul

Cutremur în România! Ce magnitudine a avut seismul

07 mai 2024, 18:58,
BZI.ro, în Actualitate

Un cutremur cu magnitudinea 4,1 s-a produs, marţi seară, în judeţul Buzău, la o adâncime de 140 de kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Potrivit INFP, marţi, la ora 18:32:22, s-a produs în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.1, la adâncimea de 140 de kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 44 de kilometri V de Focşani, 51 de kilometri N de Buzău, 72 de kilometri SE de Sfântu-Gheorghe, 80 de kilometri E de Braşov, 86 de kilometri NE de Ploieşti.

Cinci recomandări prețioase în caz de cutremur care îți pot salva viața

Prin cutremur se înțelege orice mișcare telurică care apare prin mișcarea produsă în defectele pământului, toate în urma mișcărilor plăcilor tectonice.

Nu părăsiți camera sau locuința

Rămâneți în camera sau în locuința în care vă aflați deoarece faza seismică inițială este redusă ca durată, iar faza mai puternică ar putea să vă găsească pe scări, holuri, paliere, în aglomerație și panică și ar putea duce la accidente grave, nedorite.

Stați departe de ferestre

Rămâneți departe de ferestrele și obiectele care se pot sparge și vă pot accidenta.

Stați sub o grindă, toc de ușă solid, birou sau masă care sunt destul de rezistente pentru a vă feri în cazul în care unele obiecte mobile precum lămpi, ornamente sau alte obiecte de decor ar putea cădea.

Opriți sursele de foc

Dacă aveți posibilitatea închideți sursele de foc cât mai repede posibil. În cazul în care ceva ia foc interveniți după terminarea cutremurului, când v-ați liniștit.

Feriți-vă de căderea de tencuieli sau alte obiecte

Dacă sunteți surprinși de căderea unor bucăți de tencuială sau a unor obiecte de mobilă, protejați-vă capul și membrele și asigurați-vă supraviețuirea.

Dacă sunteți în exterior, stați departe de clădiri

Stați cât mai departe de clădiri, în cazul în care vă aflați la exterior.Feriți-vă de căderea de tencuieli, cărămizi, coșuri, geamuri sau alte obiecte care pot cădea pe stradă. Nu alergați pe stradă, căutați un loc sigur și deschis unde să vă adăpostiți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *