Prima pagină » International » Cutremur în Italia! Cel mai mare vulcan activ din Europa își face simțită prezența
Cutremur în Italia! Cel mai mare vulcan activ din Europa își face simțită prezența

Cutremur în Italia! Cel mai mare vulcan activ din Europa își face simțită prezența

18 iul. 2024, 17:20,
BZI.ro, în International

Oraşul Napoli din sudul Italiei a fost zguduit de un cutremur joi dimineaţă, 18 iulie, a anunţat Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie (INGV), plasând magnitudinea acestuia la 3,6, informează DPA, potrivit Agerpres.

Seismul s-a produs în jurul orei 8:10 AM (0:610 GMT). Aşa cum s-a întâmplat adesea în ultimele luni, epicentrul acestuia s-ar fi situat în zona vulcanică Campi Flegrei, aflată la doar câţiva kilometri de centrul oraşului.

Departamentul italian de protecţie civilă nu a raportat iniţial răniţi sau pagube majore.

Cutremurul a fost resimţit în Napoli şi în alte oraşe din zonă şi a provocat teamă în rândul locuitorilor. Seismul a fost urmat de câteva replici, şi ele resimţite de către locuitorii zonei.

Campi Flegrei, considerat cel mai mare super-vulcan activ din Europa, este lovit de ceva timp de numeroase cutremure de magnitudine mică.

În mai, zona a fost zguduită de cele mai violente seisme din ultimii 40 ani, cel mai puternic dintre ele având magnitudinea 4,4.

În urma cutremurelor din mai, guvernul de la Roma a introdus noi măsuri pentru reducerea riscului seismic şi a anunţat planuri pentru o posibilă evacuare a zonei.

Tânără împușcată în piept de un ‘glonț rătăcit’

Într-o altă ordine de idei, menționăm cum o tânără a fost spitalizată de urgență, după ce ar fi fost lovită în piept de un glonț rătăcit, venit de unedva de afară, în timp ce se afla acasă.

Tânăra, de 24 de ani a fost internată la „Ospedale dei Pellegrini” din Napoli, Italia, aseară, 11 iulie, în prognostic rezervat pentru o plagă împușcată: a fost lovită de un glonț în piept. Se află în stare de prognostic rezervat, medicii au exclus orice risc vital. Se presupune că a fost vorba de un glonț rătăcit: femeia a fost lovită în timp ce se afla în casa sa din cartierul napoletan Mercato.

Incidentul este anchetat de Brigada Mobilă a Direcției Generale de Poliție din Napoli. Versiunea femeii în vârstă de 24 de ani, care a ajuns la camera de urgență în mod independent, este în prezent investigată de anchetatori. Potrivit relatării sale, a fost lovită brusc de glonț în timp ce se afla în apartamentul său, astfel încât nu a fost în măsură să furnizeze alte informații cu privire la dinamică și la trăgător; la urgențe a ajuns și o patrulă a secției de poliție Montecalvario, pentru a investiga cazul, relatează presa din Italia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *