Prima pagină » Local » Cuțitarul din Rediu are discernământ! Mărturia ieșeanului care și-a înjunghiat iubita de zeci de ori: „Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat!”

Cuțitarul din Rediu are discernământ! Mărturia ieșeanului care și-a înjunghiat iubita de zeci de ori: „Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat!”

30 iul. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Ionel Bogdan Sitaru, individul de 34 de ani acuzat că și-a înjunghiat iubita de zeci de ori, are discernământ. Medicii ieșeni au constatat că acesta era conștient de ceea ce face în momentul comiterii faptei. La audieri, ieșeanul a precizat că regretă cele întâmplate

Cuțitarul din Rediu are discernământ! Concluzia a fost trasă de medicii ieșeni care l-au examinat psihiatric pe Ionel Bogdan Sitaru (34 de ani). În fața autorităților, ieșeanul suspectat că și-a înjunghiat iubita de zeci de ori a susținut că îi pare rău pentru ce s-a întâmplat. În urma expertizei medico- legale psihiatrice, medicii l-au diagnosticat cu o afecțiune psihică.
Având în vedere această concluzie a specialiștilor ieșeni, individul urmează a fi reținut pentru 24 de ore și, cel mai probabil, va fi propus spre arestare preventivă pentru 30 de zile. În acest caz, hotărârea ar urma să fie luată de magistrații din cadrul Tribunalului Iași.

Ieșeanul Ionel Bogdan Sitaru, cercetat pentru tentativă de omor asupra unui membru de familie

Amintim că, în urmă cu câteva zile, autoritățile ieșene au fost alertate cu privire la producerea unui incident extrem de grav. Astfel, o femeie în vârstă de 39 de ani, din comuna Rediu, a ajuns în stare foarte gravă la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Spiridon”, din Iași. Victima, Z.P., a fost tăiată de zeci de ori cu un cuțit, într-un autoturism marca Skoda Fabia, în centrul satului Horlești. Agresorul s-a făcut nevăzut de la locul teribilei fapte, la scurt timp de la incident, el fiind căutat de zeci de polițiști ieșeni.
Așadar, la scurt timp de la apelul la 112, la fața locului s-au deplasat un echipaj medical și unul de Poliție. Femeia de 39 de ani a fost transportată de urgență la Spitalul „Sfântul Spiridon”, din Iași, deoarece se afla într-o stare extrem de gravă.

„O pacientă conștientă a fost adusă de echipa de Terapie Intensivă Mobilă în Unitatea de Primire Urgențe. Aceasta prezenta multiple plăgi tăiate pe mâini (cu adâncimi cuprinse între 2,5 și 5 centimetri), multiple plăgi tăiate pe picioare, plăgi tăiate abdominal, cu eviscerație, și fiind în șoc hemoragic. Pacienta a intrat direct în sala de operație, fiind internată în Secția de Chirurgie”, au spus reprezentanții UPU-SMURD Iași.

Individul a fugit la un schit din județul Botoșani

Polițiștii au demarat cercetările de îndată, pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat și pentru a-l prinde pe agresor. Așadar, la fața locului au fost mobilizate mai multe echipaje de Poliție, dar și Serviciul de Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Iași. Oamenii legii au organizat mai multe filtre în zona respectivă, pentru a-l prinde pe suspect. După câteva ore de căutări, polițiștii ieșeni l-au identificat pe Ionel Bogdan Sitaru într-un autoturism. Acesta a fost imobilizat și preluat de oamenii legii. Ulterior, individul a fost dus la Institutul de Psihiatrie „Socola”, din Iași, în vederea efectuării unei expertize psihiatrice. Anchetatorii au aflat că, după comiterea faptelor, ieșeanul a plecat la un schit din județul Botoșani, el fiind prins când să întorcea către localitatea de domiciliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *