Prima pagină » National » Curtea de Conturi îl contrazice pe Toni Greblă. „Nu a existat nici o sesizare”
Curtea de Conturi îl contrazice pe Toni Greblă. „Nu a existat nici o sesizare”

Curtea de Conturi îl contrazice pe Toni Greblă. „Nu a existat nici o sesizare”

30 aug. 2024, 21:40,
în National

Site-ul de investigații Snoop a publicat vineri, 30 august, un răspuns din partea Curții de Conturi, care contrazice afirmațiile lui Toni Greblă referitoare la controlul efectuat la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) în cazul celor zeci de mii de euro încasați ilegal. Greblă susținuse că el ar fi solicitat acest control, însă Curtea de Conturi infirmă acest lucru.

Toni Greblă, care deține funcția de președinte al AEP, a câștigat anul trecut peste 700.000 de lei (echivalentul a 140.000 de euro), din diverse surse, inclusiv pensii, pensii speciale, salarii și diurne.

O investigație realizată de Snoop a dezvăluit cum Greblă, care conduce instituția responsabilă cu supravegherea corectitudinii alegerilor, a fost depistat de Curtea de Conturi că și-a majorat ilegal salariul și diurnele, obținând mii de euro în plus lunar.

Toni Greblă recunoaște că și-a crescut singur salariul

Într-o conferință de presă desfășurată miercuri, 28 august, la Guvernul României, în cadrul căreia s-a discutat despre calendarul alegerilor prezidențiale și parlamentare, Toni Greblă a declarat că el ar fi solicitat intervenția Curții de Conturi pentru a corecta neregulile.

„Am chemat imediat Curtea de Conturi, am explicat despre ce este vorba. Curtea de Conturi a considerat că trebuie să revenim la nivelul de înghețare a indemnizațiilor la nivelul anului 2019, ceea ce am făcut în aceeași zi”, a afirmat Greblă, conform HotNews.

Cu toate acestea, într-un răspuns făcut public de Snoop, Curtea de Conturi precizează clar că „la nivelul instituției noastre, nu a existat nicio sesizare cu privire la subiectul întrebărilor dumneavoastră”. Detalii despre modul în care a fost efectuat controlul pot fi citite în investigația publicată de jurnaliștii de la Snoop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *