Prima pagină » Local » Curtea de Apel Iaşi a decis! Patronii „magazinului de vise”, acuzaţi de trafic de droguri rămân sub control judiciar
Curtea de Apel Iaşi a decis! Patronii „magazinului de vise”, acuzaţi de trafic de droguri rămân sub control judiciar

Curtea de Apel Iaşi a decis! Patronii „magazinului de vise”, acuzaţi de trafic de droguri rămân sub control judiciar

14 nov. 2020, 10:20,
în Local

Curtea de Apel Iaşi a decis, ieri, 13 noiembrie 2020, soarta celor doi tineri care vindeau produse din cannabis în magazine în care se elibera bon fiscal. Magistraţii au respins contestaţiile DIICOT şi au decis ca Octav Filip şi Sebastian David să rămână sub control judiciar.

Vânzătorii invocau faptul că acele substanţe au o concentraţie de tetrahidrocanabinol (THC) de sub 0,2%, cât să nu fie halucinogene. Invocând legislaţia penală românească, procurorii DIICOT i-au pus sub acuzare pe cei doi pentru trafic de droguri. În România, nu există un prag referitor la concentranţia de THC din produsele de canabis, interdicţia legală fiind de vânzare, în sine, a plantei sau a unor rezine din ea, indiferent dacă a fost sau nu prelucrată.

Percheziţii efectuate de mascaţi la „magazinele de vise”

În urmă cu câteva săptămâni, oamenii legii au făcut percheziții la magazinul de pe strada Sfântul Lazăr. La acea dată, Octav Filip și Sebastian David au fost reținuți pentru 24 de ore. Mai apoi, procurorii din cadrul DIICOT Iași au propus arestarea preventivă a celor doi. Numai că Tribunalul Iași a respins propunerea și a luat măsura arestului la domiciliu în cazul lui Octav Filip și al lui Sebastian David. Ulterior, decizia a fost contestată.

Controverse privind produsele vândute

În urmă cu câteva zile, Octav Filip a declarat că firma lui a fost înființată în mod legal și vindea produse preluate de la furnizori legali din țară.

„Am înființat în mod legal firma, având toate avizele și autorizațiile necesare. Acest fapt a fost constatat de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului, Inspectoratul Teritorial de Muncă și Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Iași, conform celor consemnate în Registrul Unic de Control de pe 16 octombrie 2020.

În considerarea obiectului de activitate, am achiziționat pe bază de factură produse cosmetice, alimentare și non-alimentare de la diverși furnizori, de asemenea, legal înființați și cu un istoric al activității certificat, produse având în componență atât THC, în procentaj de 0,2 la sută, cât și CBD. De altfel, în legislația europeană se prevede în mod clar faptul că, pentru a fi considerată o planta tehnică, canabisul trebuie să aibă un conținut de THC mai mic de 0,2 la sută”, a menţionat Octav Filip.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`