Prima pagină » National » Curtea de apel Bucureşti anulează sentinţa omului de afaceri Puiu Popoviciu: Fapta nu există
Curtea de apel Bucureşti anulează sentinţa omului de afaceri Puiu Popoviciu: Fapta nu există

Curtea de apel Bucureşti anulează sentinţa omului de afaceri Puiu Popoviciu: Fapta nu există

12 iul. 2024, 16:20,
în National

Curtea de Apel Bucureşti a anulat, vineri, 12 iulie, sentinţa de condamnare la 7 ani de detenție a omului de afaceri Puiu Popoviciu şi a dispus achitarea omului de afaceri în procesul de revizuire pe motiv că fapta nu există. Decizia nu este definitivă, poate fi atacată cu apel în termen de zece zile. Curtea a ridicat măsurile asigurătorii dispuse în cauză în ce privește confiscarea terenului din Băneasa, conform G4Media.

În 2017, omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv la 7 ani de detenție și a fost dat în urmărire internațională. România a cerut extrădarea lui de la Londra.

Anul trecut însă, judecătoarea Adriana Pencea de la Curtea de Apel București a admis cererea de revizuire formulată de Popoviciu, a dispus rejudecarea dosarului și a suspendat executarea sentinței de condamnare de 7 ani de detenție. Decizia judecătoarei Pencea a rămas definitivă la ÎCCJ.

Urmarea a fost că judecătoarea Liana Arsene, care judeca latura civilă a dosarului Băneasa, a retras mandatul european de arestare emis pe numele lui Popoviciu. Consecința a fost că Înalta Curte de Justiție a Marii Britanii a respins definitiv extrădarea omului de afaceri în România.

Cine este omul de afaceri Puiu Popoviciu

Este ginerele fostului ministru comunist de Interne, Ion Dincă zis Teleagă, ca și Nicoale Badea, fostul patron de la Dinamo.

Este proprietarul mallului Băneasa și dezvoltator imobiliar. În trecut alături de un alt magnat, Radu Dimofte, a fost co-proprietar ar francizelor KFC și Pizza Hut și al hotelurilor Howard Johnson (acum Sheraton) și Ramada. Între timp, cei doi și-au separat afacerile.

Puiu Popoviciu a mobilizat în apărarea lui case puternice de avocatură și personaje extrem de influente la nivel global, precum Hunter Biden (fiul președintelui SUA, Joe Biden), Louis Freeh (fost șef al FBI) și Rudy Giuliani (fost primar al New York-ului și avocat al lui Donald Trump).

Publicația britanică Daily Mail a publicat în mai și iunie 2021 mai multe schimburi de e-mailuri din 2016 şi 2017 dintre Hunter Biden, Louis Freeh și mai mulți avocați americani pe tema apărării lui Puiu Popoviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
10 august 2024
10 august 2024