Prima pagină » International » Curtea Constituțională a Germaniei a decis carantinarea persoanelor nevaccinate anti-COVID-19
Curtea Constituțională a Germaniei a decis carantinarea persoanelor nevaccinate anti-COVID-19

Curtea Constituțională a Germaniei a decis carantinarea persoanelor nevaccinate anti-COVID-19

30 nov. 2021, 16:15,
BZI.ro, în International

Marți, 30 noiembrie 2021, Curtea Constituțională din Germania a luat decizia ca toate persoanele nevaccinate să fie plasate în carantină parțială.

Deși decizia a trecut cu greu, motivul care a determinat adoptarea s-a bazat pe faptul pe faptul că este una justificată și proporțională.

Carantină pentru persoanele nevaccinate din Germania

După ce Angela Merkel împreună cu aliaţii săi conservatori, și numeroși specialiști virusologi au declarat faptul că, măsurile actuale nu sunt suficiente pentru protejarea populației în contextul valului cinci. Astfel că, după o întâlnire cu mai mulți oficial s-a decis carantinarea persoanelor neimunizate împotriva noului coronavirus, printre altele.

Olaf Scholz urmează să preia în luna decembrie puterea în fruntea unei coaliții tripartitecare nu s-a mai întâmplat până acum. În acest moment, criza sanitară pune în mare dificulate Guvernul, în alcătuirea căruia sunt social-democraţi, ecologişti şi liberali care este acuzat de faptul că nu sunt implicați chiar înainte de a intra în drepturi depline.

”Ceea ce trebuie să se întâmple este absolut clar. Contactele trebuie să fie reduse”, declara marţi, 30 noiembrie, viitorul vicecancelar ecologist Robert Habeck.

”Regula «vaccinaţi-vindecaţi» este necesar să fie aplicată în mod constrângător la scară naţională în toate insttuţiile publice. Asta se numeşte, trebuie s-o spunem tare, o plasare în carantină a nevaccinaţilor”, a afirmat copreşedintele partidului ecologist.

Austria a impus deja carantina pentru persoanele nevaccinate

În luna noiembrie, în contextul numărului mare de persoane infectate cu noul coronavirus, cancelarul Alexander Schallenberg a anunţat va fi impusă caranitină la nivel naţional pentru persoanele nevaccinate în Austria.

”Obiectivul este clar. Vrem să dăm duminică undă verde unei plasări în carantină la nivel naţional a persoanelor nevaccinate”, a anunţat într-o conferinţă de presă noul cancelar austriac – fără să precizeze date intrării în vigoare a acestei măsuri.

Fiind prima țară de acest gen, Austria a pulsat și a impus carantină și pentru persoanere vaccinate pentru o perioadă de la 10 până la 20 de zile. De asemenea, de la data de 1 februarie 2022, va fi introdusă vaccinarea anti-COVID-19 în mod obligatoriu.

La data de 19 noiembrie 2021, aproximativ două treimi din populația Austriei era complet vaccinată împotriva noului coronavirus, având una dintre cele mai mici rate de imunizare din Europa de Vest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *