Prima pagină » National » Curtea Constituională a României anunţă că s-au depus contestaţii privind candidaturile lui Mircea Geoană, Diana Iovanovici-Şoşoacă şi Nicolae Ciucă
Curtea Constituională a României anunţă că s-au depus contestaţii privind candidaturile lui Mircea Geoană, Diana Iovanovici-Şoşoacă şi Nicolae Ciucă

Curtea Constituională a României anunţă că s-au depus contestaţii privind candidaturile lui Mircea Geoană, Diana Iovanovici-Şoşoacă şi Nicolae Ciucă

04 oct. 2024, 19:20,
Redacția BZI în National

Curtea Constituională a României anunţă că s-au depus contestaţii privind candidaturile lui Mircea Geoană, Diana Iovanovici-Şoşoacă şi Nicolae Ciucă la alegerile prezidenţiale. Sâmbătă, Curtea se reuneşte în şedinţă pentru a soluţiona aceste contestaţii.

Curtea Constituţională anunţă că vineri au fost înregistrate contestaţii cu privire la candidaturile pentru funcţia de Preşedinte al României, respectiv Mircea Dan Geoană, Diana Iovanovici-Şoşoacă, Nicolae-Ionel Ciucă.

În vederea soluţionării acestora in termen legal, a fost stabilită o şedinţă de judecată pentru sambată, mai anunţă instituţia.

„Azi, 4 octombrie 2024, pe rolul CCR au fost înregistrate contestații cu privire la candidaturi pentru functia de Președinte al României, respectiv Mircea Dan Geoană, Diana Iovanovici-Șoșoacă, Nicolae-Ionel Ciucă. În vederea soluționării acestora în termen legal, a fost stabilită o ședință de judecată pentru sâmbată, 5 octombrie 2024. Ulterior ședinței, CCR va emite un comunicat de presă”, transmite CCR.

Ce prevedere legea

Potrivit art. 31 din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Președintelui României, în cel mult 24 de ore de la înregistrarea candidaturii și a semnului electoral, candidații, partidele politice, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțele politice, alianțele electorale și alegătorii pot contesta înregistrarea sau respingerea înregistrării candidaturilor sau a semnelor electorale, după caz. Contestațiile se fac în scris și se depun la Curtea Constituțională.Curtea Constituțională soluționează contestațiile în termen de cel mult două zile de la înregistrare. Hotărârile sunt definitive, se comunică de îndată Biroului Electoral Central și se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Până acum, la BEC şi-au înregistrat candidaturile:

George-Nicolae Simion (AUR), Elena-Valerica Lasconi (USR), Călin Georgescu (candidat independent), Nicolae-Ionel Ciucă (PNL), Kelemen Hunor (UDMR), Mircea-Dan Geoană (candidat independent), Diana Iovanovici-Şoşoacă, Cristian Diaconescu (candidat independent) și Cristian terheș (PNCR). Totodată, BEC a respins candidatura independentă a lui Miron Cozma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
04 octombrie 2024
04 octombrie 2024