Prima pagină » Eveniment-Social » Cursuri de formare și perfecționare în utilizarea de tablete pentru profesorii din Iași, derulate de Casa Corpului Didactic „Spiru Haret”
Cursuri de formare și perfecționare în utilizarea de tablete pentru profesorii din Iași, derulate de Casa Corpului Didactic

Cursuri de formare și perfecționare în utilizarea de tablete pentru profesorii din Iași, derulate de Casa Corpului Didactic „Spiru Haret”

08 aug. 2020, 02:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

Cursuri de formare și perfecționare pentru valorificarea tehnicilor și strategiilor digitale în procesul didactic on-line! Casa Corpului Didactic „Spiru Haret” coordonează activitatea pentru un grup de profesori din Iași. Începând cu 1 septembrie 2020 se vor desfășura 2 grupe cu câte 30 profesori fiecare, aparținând școlilor din Țibana, Domnița, dar și din alte școli din județ

Formare și perfecționare pentru valorificarea tehnicilor și strategiilor digitale în procesul didactic on-line derulate de Casa Corpului Didactic „Spiru Haret” Iași. Astfel, pentru un grup de profesori din Iași, începând cu 1 septembrie 2020, se vor desfășura 2 grupe cu câte 30 profesori fiecare, aparținând școlilor din Țibana, Domnița, dar și din alte școli din județ. „Casa Corpului Didactic > Iași continuă seria cursurilor de formare, pregătind profesorii din județ în vederea începerii noului an școlar.

În acest sens, după finalizarea cursului cu 30 profesori din prima serie de la Școala Profesională de Industrie Alimentară Țibana din perioada 15 -30 iulie, începând cu 1 septembrie se vor desfășura alte 2 grupe cu câte 30 profesori fiecare, aparținând școlilor din Țibana, Domnița, dar și din alte școli din județ”, a punctat Silviu Iordache, director la Casa Corpului Didactic Iași.

În urmă cu o lună, școala din Țibana, județul Iași, a primit gratuit din partea Ministerului Educației și Cercetării 100 de tablete performante aduse personal de ministrul Monica Anisie pentru profesori

De reamintit că în urmă cu o lună, Școala din Țibana a primit gratuit din partea Ministerului Educației și Cercetării 100 de tablete performante aduse personal de ministrul Monica Anisie, care și-a exprimat dorința de a vizita școala și de a sta de vorba cu profesorii de aici.

„Cursul de formare >, avizat de către Ministerul Educației și Cercetării, face parte din planul de formare a cadrelor didactice din județul Iași, în vederea formării și dezvoltării de competențe pentru utilizarea dispozitivelor și tehnicilor necesare activităților de învățare cu elevii în spațiul virtual. Tot săptămâna aceasta au avut loc și evaluările finale ale celor 6 grupe din proiectul de formare a cadrelor didactice cu finanțare europeană CRED la care au participat 150 de profesori ieșeni, ajungând astfel la un număr total de 650 de cadre didactice care au urmat acest curs în acest an”, a mai punctat Silviu Iordache, director Casa Corpului Didactic „Spiru Haret” Iași.

De asemenea, în această perioadă, au fost aduse 2.000 de atestate de formare pentru cursurile acreditate efectuate până acum care vor fi distribuite către cadrele didactice din județul Iași.

Profesorul Ioana Diaconu, cadru didactic la Școala Profesională de Industrie Alimentară din Țibana, a impresionat-o pe Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării! Aceasta a demarat campania pentru donarea de tablete pentru elevi

Profesorul Ioana Diaconu, cadru didactic la Școala Profesională de Industrie Alimentară din Țibana a impresionat-o pe Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării! Aceasta a demarat campania pentru donarea de tablete pentru elevi, în cadrul unei campanii pe o rețea de socializare. În trecut, prof. Ioana Diaconu a demarat multe campanii, printre care și una legată de carte. Erau necesare cărți pentru elevi. În acest mod, profesorul i-a învățat pe copii ce înseamnă să dăruiești și mai apoi să primești.

„Campania noastră a pornit pe o rețea de socializare. Nu este prima campanie legată de ceea ce ne dorim pentru școala noastră. În trecut, prima dintre acestea a fost una legată de carte. Aveam nevoie de cărți pentru ai noștri elevi și am apelat la ajutorul tuturor celor care pot să facă acest lucru. Aș vrea să vă spun că, la început, noi i-am învățat pe elevii noștri ce înseamnă să dăruiești si apoi să conștientizezi ceea ce înseamnă să primești. Când am făcut această postare legată de necesitatea tabletelor nu ne-am gândit ca va lua o asemenea amploare. Gestul doamnei ministru Monica Anisie este o surpriză placută și nu m-aș fi așteptat la așa ceva”, a transmis prof. Ioana Diaconu, de la Școala Profesională de Industrie Alimentară din Țibana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`