Prima pagină » Local » Cursele speciale pentru elevi și preșcolari vor fi reintroduse de astăzi. Acestea vor fi gratuite
Cursele speciale pentru elevi și preșcolari vor fi reintroduse de astăzi. Acestea vor fi gratuite

Cursele speciale pentru elevi și preșcolari vor fi reintroduse de astăzi. Acestea vor fi gratuite

08 nov. 2021, 02:00,
George Popa în Local

După vacanța de două săptămâni impusă de situația pandemică din țară, CTP reintroduce cursele speciale pentru elevi și preșcolari. Toate tramvaiele și autobuzele care vor efectua astfel de curse vor avea autocolante speciale pentru a putea fi identificate mai ușor. Elevii pot beneficia astfel de transport gratuit cu mijloace de transport în comun ale CTP Iași.

Cursele speciale pentru elevi și preșcolari vor fi reintroduse de către Compania de Trasport Public (CTP) Iași începând de astăzi. După scurta vacanță de două săptămâni, elevii și preșcolarii pot în continuare să beneficieze de cursele gratuite oferite de CTP Iași. Conducerea Primăriei Municipiului Iași și cea a Companiei de Transport Public fac apel la ceilalți călători să respecte specificul acestor curse, accesul în acestea fiind permis doar pentru elevi, iar în cazul preșcolarilor – și pentru însoțitori. Transportul public a devenit gratuit pentru elevi în anul 2020, iar la nivelul Municipiului Iași sunt acreditate / autorizate peste 120 de unități de învățământ ai căror elevi au dreptul de a obține abonamente de la CTP Iași. În cadrul acestor curse vor fi alocate 6 tramvaie și 16 autobuze. CTP oferă curse speciale și pentru medici.

Ce trebuie să facă elevii pentru a beneficia de un abonament gratuit

Pentru ca numărul elevilor care beneficiază de abonamente gratuite electronice să fie cât mai mare, este necesar ca unitățile școlare să se înregistreze, în prealabil, în aplicația creată de CTP Iași. Aici, reprezentanții școlilor pot introduce un set minim de date necesare înregistrării ulterioare a elevilor în aplicația „24pay”. După această etapă, pentru a crea contul de elev, aceștia vor putea accesa site-ul SCTP Iași, unde vor completa denumirea instituției școlare la care studiază, numărul matricol, adresa de e-mail și parola. Ulterior, prin accesarea aplicației „24pay” și scanarea oricărui cod „QR”, fie a celui afișat pe site-ul CTP Iași, fie a celor din stații ori din mijloacele de transport, va putea fi procurat un abonament gratuit pentru 30 de zile.

În situația în care elevii înscriși la școlile din oraș solicită eliberarea abonamentelor gratuite de la tonetele CTP Iași, este necesar ca beneficiarii domiciliați în Municipiul Iași să prezinte carnetul de elev care să conțină în mod obligatoriu și numărul matricol, iar cei proveniți din alte localități să depună o adeverință eliberată de instituția la care studiază.

Pe ce trasee vor circula cursele speciale

Mijloacele de transport public vor circula începând de astăzi în cadrul curselor speciale pe 11 trasee din municipiul Iași. Pe fiecare traseu vor fi alocate câte două mijloace de trasport.Traseele curselor speciale sunt: traseul 1b – două tramvaie cu plecare la orele 7:10 și 7:20, din Rond Baza 3 spre Rond Copou; traseul 3b – două autobuze cu plecare la orele 7:05 și 7:15, din Rond Dancu spre Rond Copou; traseul 5 – două autobuze cu plecare la orele 7:00 și 7:15, din Dacia spre Țuțora; traseul 9 – două tramvaie cu plecare la orele 7:00 și 7:10, de la Tehnopolis spre Rond Copou; traseul 11 – două tramvaie cu plecare la orele 7:00 și 7:15, din Dacia spre Tatarați-Nord; traseul 19 – două autobuze cu plecare la orele 7:00 și 7:15

Din Canta spre CUG I; traseul 28 – două autobuze cu plecare la orele 7:00 și 7:15, din Dacia spre Triumf; traseul 36 – două autobuze cu plecare la orele 7:05 și 7:20, din Dacia spre Breazu; traseul 42 – două autobuze cu plecare la orele 7:10 și 7:20, de la Frigorifer spre Rond Copou; traseul 43 – două autobuze cu plecare la orele 7:00 și 7:20, din Păcurari spre CUG I; traseul 52 – două autobuze cu plecare la orele 7:00, 07:20 și 7:40, de la Piața ACB spre Rond Copou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`