Prima pagină » Local » Curs de prim ajutor, organizat la Iași. Participanții vor primi un certificat recunoscut în spațiul european – FOTO

Curs de prim ajutor, organizat la Iași. Participanții vor primi un certificat recunoscut în spațiul european – FOTO

25 mart. 2024, 02:00,
Cristina Doroftei în Local

Crucea Roșie, Filiala Iași, organizează, în perioada 13-14 aprilie, un curs de prim ajutor. Acesta va avea o durată de 12 ore, în care cei interesați își vor însuși cunoștințe esențiale pentru a face față situațiilor de urgență. La sfârșitul cursului, participanții vor primi un certificat recunoscut în spațiul european

Se va pune accent pe tehnicile vitale de resuscitare cardiopulmonară, dobândirea abilităților esențiale pentru gestionarea rănilor, fracturilor, arsurilor, și nu numai. Cei interesați vor învăța și cum să acorde primul ajutor în cazul unui șoc sau al leziunilor grave.

„Cursul de prim ajutor de bază, intensiv, care va avea loc în perioada 13-14 aprilie 2024. Acest curs, cu o durată de 12 ore, îți oferă cunoștințele esențiale pentru a face față situațiilor de urgență într-un mod încrezător și eficient. Învață tehnici vitale de resuscitare cardiopulmonară pentru a salva vieți, dobândește abilități esențiale pentru gestionarea rănilor, fracturilor, arsurilor . Înțelege cum să acorzi prim ajutor în caz de șoc sau leziuni grave. Beneficiază de sfaturi și trucuri practice, oferite de profesioniști în domeniu”, au transmis reprezentanții Crucea Roșie, Filiala Iași.

Înscrierile se pot face până la sfârșitul lunii martie

Cursul este divizat pe două zile, având o durată de 12 ore. Acesta se va desfășura în cadrul Centrului de Promovare a Sănătății, locația fiind Bulevardul Chimiei, numărul 12. Perioada de înscriere este 22-31 martie 2024. Prețul cursului este de 250 de lei. Locurile sunt limitate, iar cei interesați pot primi mai multe informații la următorul număr de telefon 0752 516 924.

„Din acest curs vei obține certificat de participare recunoscut în spațiul european, care îți va spori credibilitatea în diverse domenii. Cunoștințe solide și încredere în acordarea primului ajutor în orice situație de urgență. Oportunitatea de a contribui la siguranța familiei și comunității tale, acționând în mod eficient în situații critice”, au adăugat reprezentanții Crucea Roșie, Filiala Iași.

Măsurile de prim ajutor sunt o necunoscută pentru mulți ieșeni

Salvarea unei vieţi depinde, în majoritatea cazurilor, de o simplă manevră care, executată corect, poate face diferența. Cu toate acestea, raportat la județul Iași, mulți oameni nu știu ce trebuie să facă atunci când o persoană se sufocă în fața lor.

Măsurile de prim ajutor sunt o necunoscută pentru ieșeni. Specialiștii sunt de părere că nu se pune deloc accent în educarea populației atunci când vine vorba despre acestea. O altă problemă este că majoritatea persoanelor se bazează pe faptul că, dacă sună la salvare, situația este ca și rezolvată. Cu toate acestea, nu iau în considerare faptul că ambulanța poate întârzia. Până la venirea medicilor este extrem de important ca cineva care deține cunoștințe în acordarea primului ajutor să intervină prompt pentru a încerca să salveze o persoană aflată în pericol.

Cursurile de prim ajutor reprezintă un prim pas spre conștientizarea acestor măsuri și contribuie la salvarea altor vieți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
31 august 2024
31 august 2024