Curs de formare în Spania, pentru cadrele didactice de la Școala Gimnazială Lețcani!

Curs de formare în Spania, pentru cadrele didactice de la Școala Gimnazială Lețcani!

21 feb. 2023, 02:00,
Andreea Timofte, în Eveniment-Social

La începutul lunii februarie 2023, patru cadre didactice ale Școlii Gimnaziale Lețcani au participat, în Spania, la primul flux de formare din cadrul proiectului Erasmus+ 2022-1-RO01- KA122- SCH-69900, „Let’s join forces!”. Proiectul ce va fi implementat în perioada octombrie 2022 – martie 2024 are un buget de 38.255 de euro, activitățile propuse răspunzând nevoilor instituției, în arii precum mediul educațional incluziv, combaterea absenteismului și abandonului școlar, comunicarea cu părinții

Gazda cursului de formare intitulat „Tehnici creative de predare pentru promovarea educației incluzive și lucrul cu elevii defavorizați” a fost Asociación Socioeducativa Eduplus din Spania.

Participanții la curs, profesori și educatori de adulți, au experimentat un mediu asemănător vieții reale, în care au lucrat cu oameni cu abilități și competențe diferite, care provin din medii socio-culturale variate.

Curs de formare pentru profesorii de la Școala Gimnazială Lețcani

Empatia și toleranța față de diversitate au fost valori esențiale în însușirea unor tehnici și strategii pe care aceștia să le armonizeze în activitățile didactice specifice pe care le susțin. Profesorii participanți la curs au avut șansa de a interacționa cu profesori din alte școli din România, dar și din Europa (Grecia, Franța, Germania, Slovenia), precum și cu echipa organizației Eduplus.

„Cadrele didactice participante vor folosi tehnicile și metodele deprinse în programul de formare pentru a derula activități în Școala Gimnazială Lețcani, valorificând noile strategii în organizarea unor lecții, a unor proiecte școlare și extrașcolare, pentru a crea un cadru favorabil învățării, cu accent pe creșterea încrederii în sine și încurajarea exprimării propriilor emoții. De asemenea, noile abilități vor fi utile în realizarea de activități practice și de jocuri didactice prin care vor crește motivația elevilor, implicarea și sentimentul de apartenență la comunitatea educațională a școlii”, a precizat prof. Nicoleta Gavrilă, coordonator al proiectului.

Au sărbătorit 133 de ani de existență a instituției de învățământ

Menționăm că, în toamna anului trecut, Școala Gimnazială Lețcani a împlinit 133 de ani de existență. Aniversarea a fost marcată de elevi și profesori care s-au implicat într-o mulțime de activități artistice, sportive și științifice. Toate aceste activități au fost reunite sub titlul „Valori și tendințe în educație”.

Cu acest prilej, profesorii și elevii Școlii Gimnaziale Lețcani i-au încântat pe spectatori, introducându-i în lumea teatrului, a muzicii și a poeziei. De asemenea, au fost prezenți reprezentanții instituțiilor colaboratoare și partenere – Inspectoratul Școlar Județean Iași, Primăria și Consiliul Local Lețcani. Elevii au fost provocați să-și demonstreze măiestria artistică, abilitățile sportive și competențele științifice în cadrul unor concursuri de lectură și versificație, jocuri matematice, ateliere de științe și de arte vizuale, dar și prin competiții desfășurate pe terenul de sport al școlii.

Aniversarea Școlii Gimnaziale Lețcani a creat un context favorabil pentru a fi prezentate activitățile implementate în cadrul proiectului Erasmus+ T.A.C.T (Tolerează, Acționează, Cooperează, Transmite!), derulat în perioada 1 noiembrie 2020 – 31 octombrie 2022, prin lansarea Ghidului de bune practici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *