Prima pagină » Informații utile » Curiozitățile despre pisici, pe care sigur nu le știai! Află cele mai interesante lucruri!

Curiozitățile despre pisici, pe care sigur nu le știai! Află cele mai interesante lucruri!

03 sept. 2024, 09:17,
în Informații utile

Dacă esti un iubitor de animăluțe și vrei să afli anumite curiozități despre pisici, ei bine, trebuie să știi că aceste feline continuă să ne uimească, zi de zi cu particularitățile lor. Fie că sunt drăgăstoase, șirete sau jucăușe, aceste creaturi au multe secrete.

Curiozitățile despre pisici sunt încă necunoscute chiar și pentru care care au avut ani de zile o pisică sau mai multe acasă. Felinele, aceste enigme blănoase pe patru labe sunt nu doar printre cele mai comune animăluțe de companie, dar și printre cele mai fascinante.

Curiozitățile despre pisici, pe care sigur nu le știai

Pisicile, aceste misterioase și adorate creaturi, sunt mai mult decât simple animale de companie, ele sunt adevărate enigme pe patru labe, care ne surprind constant. Iată o listă cu cele mai simpatice și interesante lucruri pe care, probabil, nu le știai despre pisici. Spre deosebire de noi sau de câini, pisicile nu sunt gustul de dulce, ceea ce probabil explică și faptul că nu prea sunt atrase de el.

Pisicile tarcate, de culoare portocalie, au pistrui în jurul gurii și pe pleoape iar torsul pisicilor are uneori puteri vindecătoare pentru ele însele. Pisicile domestice torc la o frecvență cuprinsă între 25 și 150 Hz, ceea ce poate ajuta la vindecarea oaselor și a mușchilor.

Pisicile miaună doar pentru a comunica cu oamenii, nu și între ele. Singurele momente în care pisicile miaună pentru a comunica cu alte feline, sunt interacțiunile între mamă și puii ei.

Mirosul este cel mai puternic simț al pisicilor, iar acestea se bazează pe el pentru a identifica obiecte și persoane. Simțul mirosului la pisici este de 14 ori mai dezvoltat decât la oameni.

Pisicile își pot mișca maxilarul doar sus-jos, nu și în lateral, ca oamenii, tot acestea își pot roti urechile la 180 de grade, fiind ajutată de 32 de mușchi care controlează aceste mișcări.
Pisicile pot simți tonul vocii tale și își dau seama când le vorbești frumos sau le cerți.

Beneficiile unei feline în casa ta

Experiența a milioane de oameni, studiile și sfaturile specialiștilor spun același lucru, deținerea unei pisici poate să aducă dragoste necondiționată și sa fie companie de neegalat, chiar și în viața ta. A avea un prieten necuvântător poate ajuta, de asemenea, la reducerea stresului și la îmbunătățirea sănătății intregului organism, inclusiv a inimii.

Astfel, nu trebuie sa neglijam acest adevar, a avea o pisică poate fi o relație extrem de plină de satisfacții. O felină are capacitatea de a vă calma sistemul nervos și de a oferi o pauză aparte, o deconectare la distracție și joacă. Deși pisicile sunt animale independente cărora le place să se curețe și să exploreze lumea dupa propriile lor reguli, acestea sunt, de asemenea, foarte afectuoase cu stăpânii lor și cu oamenii în care au încredere.

Pisicile reduc stresul și anxietatea, astfel că, proprietarii de pisici știu cum o sesiune de mângâiere sau de joacă cu pisica lor poate transforma o zi proastă într-una bună.
Auzi frecvent că părul și celei mai frumoase pisici din lume este unul dintre cei mai des întâlniți alergeni.

Cu toate acestea, dacă un copil este expus la pisici în primii câtiva ani de viață, este mai probabil să dezvolte un sistem imunitar care să combată nu numai alergiile la pisici, ci și alte tipuri de alergeni.

Un alt aspect care face parte din curiozitățile despre pisici este acela că diminuează sentimentele de singurătate, acestea oferind o iubire necondiționată ce poate fi egală cu a mai multor prieteni și confidenți umani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`