Prima pagină » Informații utile » Curiozități despre animalele domestice. Lucruri pe care sigur nu le știai

Curiozități despre animalele domestice. Lucruri pe care sigur nu le știai

18 iul. 2024, 13:18,
în Informații utile

Chiar dacă trăiesc în jurul nostru, ori chiar în casă cu noi, acestea ascund secrete pe care nu toată lumea le știe. Iată câteva curiozități despre animalele domestice din jurul nostru.

Curiozități despre animalele domestice

Câinii și pisicile sunt cele mai comune animale de companie. Toată lumea interacționează la un moment dat cu ei. Câinele este alături de om de 14.000 de ani. Tot aceștia au aproximativ 1700 de papile gustative, pisicile au 473, pe când oamenii au 9000.

Puii de cățeluși dorm foarte mult, chiar 90% din zi. De altfel, nasul fiecărui câine este unic, funcționând ca amprentele oamenilor. Deși pot părea naivi adesea, un câine de un an este la fel de matur din punct de vedere psihic precum un adolescent de 15 ani.

Cea mai mare populație de câini există în Statele Unite ale Americii, pe locul doi situându-se Franța. De altfel, câinii dalmațieni se nasc fără pete, ele apărând ulterior. În total există 703 rase pure de câini și încă alte câteva mii de combinații.

Un câine husky poate alerga cu până la 30 de km la oră, rezistența totuși fiind punctul lor cheie.

În ceea ce privesc pisicile, acestea pot sări de cinci ori mai mult decât înălțimea sa, iar puii de pisică pot sări cam de 60 de ori propria înălțime a corpului. Creierul unei pisici cântărește aproximativ 30 de grame.

Precum câinii, și nasul acestora este diferit de la pisică la pisică. Și câinii, dar și pisicile, pot auzi ultrasunetele.

Multe animale care la bază sunt sălbatice, au ajuns să fie domesticite pentru a fi veritabile animale de companie. Printre acestea se numără: dihorii, porcușorii de Guineea, chinchille, iguanele, maimuțele și multe altele.

Aspecte interesante despre animalele din gospodăria noastră

O vacă este capabilă să urce scări, dar nu poate să le coboare. Pentru a-ți da seama de vârsta uneia, poți să te uiți la inelele de pe coarnele ei. Vârsta medie de viață este de 25 de ani.

În India este considerată animal sacru și din cauza acestui fapt 100 de oameni au fost angajați special pentru a se ocupă de supravegherea celor aproximativ 40.000 de vaci care se plimbă pe străzile capitalei.

Vaca transpiră doar prin nas. Acestea produc anual mult mai mult lapte decât poate consuma un om, aproximativ 200.000 de pahare pline cu lapte. De altfel, s-a arătat că acestea produc mai mult lapte atunci când ascultă melodii lente.

Măgarii, în ciuda stereotipurilor, sunt inteligenți și au o memorie foarte bună. Aceștia pot recunoaște zone în care au fost și alți măgari pe care i-au întâlnit timp de aproape 25 de ani. Este și destul de puternic, chiar mai puternic decât un cal de aceeași mărime. Ochii măgarului sunt astfel amplasați încât animalul poate să-și vadă toate cele patru picioare.

Porcii nu au capacitatea de a privi în sus, spre cer. Aceștia sunt capabili totuși să alerge cu 6 km la oră.

Gândacii de bucătărie pot trăi chiar și 10 zile după ce au fost decapitați, murind în cele din urmă de foame.

Peștișorii aurii care stau mult timp în întuneric se fac albi.

Hamsterii nu pot clipi cu amândoi ochi în același timp. Aceste rozătoare clipesc cu fiecare ichi în parte, pe rând.

O muscă de casă depune circa 100-150 de ouă albe şi peste 500 de ouă în timpul vieţii sale de numai câteva zile.

Acestea sunt numai câteva curiozități despre animalele domestice, fiind deosebit de interesante, fiecare specie în parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *