Ieșenii care livrează mâncare prin intermediul ”Glovo” ajung să câștige sume considerabile, în jur de 200 de lei pe zi, în doar câteva ore. Aceștia sunt foarte mulțumiți de faptul că își pot face programul în funcție de disponibilitatea lor și reușesc să câștige de două ori mai bine decât ofertele angajatorilor ieșeni
Mai mulți tineri care dețin o bicicletă, un scuter sau o mașină, au renunțat la locurile de muncă standard, deoarece prin intermediul ”Glovo” reușesc să câștige niște sume considerabile. Ei reușesc să se întrețină doar din veniturile provenite din curierat.
”Am reușit să câștig 60 de lei în două ore. Uneori, când nu lucrez foarte mult și-mi iau câteva zile libere, ajung să câștig săptămânal în jur de 800-1.000 de lei, însă se poate și mai mult de atât”, spune un curier ”Glovo”.
Care sunt avantajele locului de muncă flexibil. Cât ajung să câștige pe zi curierii ”Glovo“ din Iași
Serviciul de curierat ”Glovo” are un program flexibil, însă un curier ieșean mărturisește faptul că de dimineață își stabilește orele pe care vrea să le lucreze. Dacă are un punctaj maximum obținut în aplicație, are acces să lucreze și la orele de vârf, atunci când cererea este mult mai mare.
”Cel mai bun coleg din echipă a ajuns să facă cam 1.400 de lei pe săptămână; lucra 7-8 ore pe zi. Și aici e doar câștigul lui, fără cheltuieli. Și următorul eram eu, câștigam în jur de 1.000 de lei. Dar noi aveam punctaj maxim obținut, adică 100 de puncte”, povestește Ștefan Țindularu, un fost angajat ”Glovo”.
Pentru mulți tineri curieratul ”Glovo” este o oportunitate, deoarece câștigurile reflectă munca lor. Astfel, își doresc să muncească mai mult, pentru că veniturile devin din ce în ce mai mari. De aceea acest loc de muncă este o oportunitate pentru cei devotați.
”Sunt curier «Glovo» și sunt foarte mulțumit. Iau bani pentru cât muncesc. Și când știu că veniturile sunt remarcabile, dacă muncești cât mai mult, sporul devine mai mare”, afirmă Robert Andrei, curier ”Glovo”.
Pandemia a adus mai multe câștiguri curierilor ieșeni
De la izbucnirea pandemiei de COVID-19 comenzile de preparate culinare la pachet și cu livrare au crescut foarte mult în rândul consumatorilor care comandau cel puțin o dată pe lună. Mai mult, 50% din rândul persoanelor care au adaptat obiceiul comandării preparatelor prin ”Glovo” susțin faptul că vor rămâne la acest obicei și la sfârșitul pandemiei.
”În pandemie am avut cele mai mari câștiguri, pentru că oamenii nu mai ieșeau în oraș și comandau foarte mult. Am reușit să-mi strâng și bani în pandemie”, relatează un curier ”Glovo”, angajat de peste 2 ani jumătate.
De asemenea, în timpul pandemiei oamenii au realizat că persoanele care livrează preparate sunt expuse unui pericol in plus și au ales să-și exprime recunoștința față de ei prin bacșiș cât mai mare.
”Au fost zile în care am făcut mai mult bacșiș. Oamenii erau foarte darnici și la 7-8 ore se cunoaște mult”, menționează Paul, un alt curier.