Prima pagină » Local » Curge cu dosare penale pentru ieșenii prinși băuți la volan! În ultimele zile, polițiștii au fost exasperați de șoferii inconștienți

Curge cu dosare penale pentru ieșenii prinși băuți la volan! În ultimele zile, polițiștii au fost exasperați de șoferii inconștienți

24 mai 2022, 00:01, 1 ,
Violina GORCINSCHI în Local

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași au sancționat recent mai mulți cetățeni prinși beți la volan, întocmindu-se dosare penale pe bandă rulantă pentru șoferii iresponsabili. După efectuarea de controale în trafic, agenții Biroului Rutier i-au testat și pedepsit pe aceia care nu au ținut cont de siguranța celorlalți și au încălcat cele mai importante reguli de circulație.

Zilele trecute, polițiștii ieşeni au întocmit mai multe dosare penale pentru infracțiunea de conducere sub influența alcoolului. Mai mulți șoferi au fost surprinși în trafic cu o alcoolemie ce depășea limita impusă de lege, unii dintre aceștia provocând chiar și accidente auto. Aceștia au fost depistați atât în municipiul Iași, cât și în alte localități din județ.

Unul dintre ieșeni i-a surprins pe agenții de la Rutieră care au folosit etilotestul pentru a-i verifica alcoolemia, rezultatul fiind de 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i-au fost preluate mostre biologice și, acum, este cercetat pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

o persoana care sufla in alcooltest

Un ieșean a fost prins având o alcoolemie de 1,36 mg/l

Mai mulți ieșeni, cu dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului

niste chei langa un pahar cu alcool

Un bărbat din Iași, amețit de alcool, a provocat un accident

În ultimele zile, polițiștii cu rolul de a asigura siguranța în trafic au avut multă bătaie de cap cu șoferii băuți. Mulți dintre ieșeni au ignorat posibilul pericol provocat de folosirea vehiculelor ulterior consumului de alcool și au decis să urce la volan în această stare. Astfel, un individ de 52 de ani a fost surprins cu o alcoolemie de 1,21 mg/m alcool pur în aerul expirat. Polițiștii l-au dus la spital pentru probe de sânge și s-a ales cu dosar penal. Acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Un alt bărbat din Iași este bănuit de aceeași infracțiune după ce a provocat un accident în care a fost implicată o altă mașină parcată.

„Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au identificat un bărbat de 69 de ani, care, la efectuarea manevrei de mers înapoi cu autoturismul, ar fi acroșat un vehicul parcat. Tamponarea a avut loc într-o parcare de pe şoseaua Bucium, din municipiul Iași. Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

masina de politie locala

Polițiștii locali din Iași, suspicioși în legătură cu un șofer, i-au anunțat pe cei de la Rutieră că individul ar putea fi băut la volan

O femeie din Iași, prinsă amețită de băutură la volan

 un politist care scrie

Polițiștii au întocmit mai multe dosare penale pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice

Tot recent, o ieșeancă în vârstă de 34 de ani a fost oprită de agenții de la Secția IX de Poliție Rurală Hârlău, în comuna Șipote. Polițiștii au testat-o și i-au găsit 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. Aceasta are acum dosar penal și urmează să se efectueze o anchetă în cazul ei.

De asemenea, polițiștii locali ieșeni i-au anunțat pe agenții de la Rutieră că au depistat un autovehicul care pare a fi condus de o persoană sub influența băuturilor alcoolice. Ajunși la fața locului, oamenii legii l-au testat pe bărbat și au descoperit o alcoolemie mare.

 „Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul de 52 de ani a fost testat de polițiștii Biroului Rutier Iași cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Astfel, ieșenii care conduc beți s-au ales din nou cu dosare penale după ce au fost surprinși de polițiști în trafic.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`