Prima pagină » Sanatate » Curent la ochi: Care sunt cauzele, tratament și remedii naturiste

Curent la ochi: Care sunt cauzele, tratament și remedii naturiste

01 apr. 2021, 09:54,
în Sanatate

Multă lume se plânge, mai ales vara, din cauza „curentului la ochi“. Oamenii se plâng de faptul că îi dor ochii de la curent sau de la aerul condiționat deoarece schimbările de temperatură bruște afectează globul ocular, produc sensibilitate și senzație de iritație și arsură.

Din cauza curentului se poate umfla pleoapa superioară a ochilui și pot fi simțite și dureri de cap, mai ales în zona tâmplelor și a frunților.

Sensibilitatea ochilor la aerul rece poate produce lăcrimare și dureri ocular. Uneori, aceste simptome pot fi chiar mai grave. Disconfortul creat la ochi este destul de mare și accentuat și de alți factori precum soare, praf, vânt, oboseală și forțarea ochiului sau consumul excesiv de alcool. Aerul condiționat sau curentul pot provoca și afecțiuni mai grave, boli de nas, urechi și afecțiuni ale sistemului respirator.

Curentul și aerul condiționat poate duce la apariția lăcrimării, umflării pleoapelor, senzației de ochi uscat și iritat, răcelii, durerii de dinți, durerii de cap, rinitei, sinuzitei, junghiurilor în zona spatelui, nevralgiilor la cap, afecterea nervului facial la nas, gură și pleoapele.

Tratament pentru curent la ochi

Pentru a scăpa de durerea de ochi provocată de current, medicii recomandă folosirea lacrimilor artificiale pentru păstrarea ochilor umezi.

În cazul în care apare roșeață și senzație de iritație și ochi uscat se poate apela medicamente de la farmacie care au proprietăți de calmare a simptomelor și sunt sub formă de picături.

Medicamentele folosite depind de afecțiunea de bază și includ antibiotice, antiinflamatoare nesteroidiene, agenți colinergici, inhibitori de anhidraza carbonică și diuretice osmotice.

Medicamentele antivirale inhibă replicarea virală când forma lor fosforilată devine incorporată în ADN-ul viral.

Antiinflamatoarele nonsteroidiene inhibă sinteza prostaglandinelor, ducând la vasoconstricție, scăderea permeabilității vasculare, leucocitoză și scăderea presiunii intraoculare.

Anhidraza carbonică este o enzimă care catalizează o reacție reversibilă prin care dioxidul de carbon se hidratează iar acidul carbonic se deshidratează. Inhibitorii anhidrazei carbonice pot reduce acțiunea anhidrazei carbonice la nivelul proceselor ciliare ale ochilor. Acest efect scade secreția de umoare apoasă, reducând presiunea intraoculară.

De aceea, este recomandat ca vara să evitați spațiile în care aerul condiționat este prea puternic și să vă feriți de zonele cu poluare mare, vânt puternic, fum intens, praf prea mult și radiații solare accentuate. Acestea pot afecta ochii, pot produce uscarea și înroșirea acestora, iar uneori pot diminua și acuitatea vizuală.

Ceai pentru curent la ochi

Pentru ochii iritați din cauza curentului se recomandă comprese cu ceai de mușetel.

Pentru astam, puneți două pliculețe de ceai de mușețel în apă călduță timp de 2 minute, apoi aplicați-le pe ochii închiși timp de 10 minute.

Un alt remediu naturist cu acțiune rapidă împotriva iritațiilor oculare este aplicarea unor felii de cartof crud pe pleoapele închise, timp de 10 minute.

O altă variantă pentru a scăpa de iritația survenită la ochi din cauza curentului sunt compresele cu apă de trandafiri. Aceasta ajută de asemenea la decongestionarea ochilor iritați.

În cazul în care iritația persistă mai multe zile și este însoțită de febră, vărsături sau tulburări de vedere, este indicat să consultați medicul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`