Prima pagină » Sanatate » Curcuma și turmeric contraindicații. Evită-l dacă iei aceste medicamente
Curcuma și turmeric contraindicații. Evită-l dacă iei aceste medicamente

Curcuma și turmeric contraindicații. Evită-l dacă iei aceste medicamente

24 nov. 2023, 15:33,
în Sanatate

Turmericul, cunoscut și sub denumirea de Curcuma longa, este o specie de curcuma, adesea denumită și șofran indian sau zerdiceaf. Cu toate că termenii sunt uneori folosiți în mod interșanjabil, există o trăsătură distinctivă care îi deosebește. Citește în continuare pentru a afla ce beneficii și contraindicații se regăsesc în curcuma sau turmeric.

Curcuma și turmeric contraindicații

Turmericul este un condiment folosit în principal în bucătăria asiatică. În afara beneficiilor sale antiseptice și antioxidante, turmericul este utilizat și în alimentație, precum și în producția de ulei esențial, parfumuri sau rășini. O cantitate mică de turmeric adaugată în preparatele culinare nu prezintă niciun pericol. Cu toate acestea, cei care iau turmeric sub formă de suplimente trebuie să fie precauți.

Deși turmericul este considerat sigur și lipsit de toxicitate, fie că este administrat oral sau aplicat topic, există studii care arată că un număr mic de persoane pot experimenta probleme gastrointestinale ca rezultat al suplimentării cu turmeric. Dozele mari sau utilizarea pe termen lung pot provoca probleme stomacale. Dacă întâmpini această problemă, consultă un medic.

Printre medicamentele care nu este recomandat a fi luate în același timp cu suplimentele cu turmeric se află anticoagulantele, antiplachetarele, medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) și inhibitorii selectivi ai recaptării serotoninei (SSRI). Dacă iei oricare dintre aceste tipuri de medicamente sau dacă ai orice dubii, discută cu un medic pentru sfaturi specializate. Aceste avertismente se aplică doar suplimentelor de turmeric. Turmericul este sigur pentru a fi utilizat în forma sa naturală în bucătărie sau în preparate pentru piele, iar efectele adverse nu apar din doze sub 8.000 de miligrame pe zi.

Beneficii și alte posibile efecte secundare

Turmericul a fost prezentat ca fiind util pentru condiții precum inflamația, durerea, bolile de inimă, colesterolul crescut și chiar cancerul, dar există și contraindicații de care trebuie să ținem cont. Deși multe dintre aceste afirmații necesită mai multă cercetare, proprietățile antioxidante dovedite ale turmericului îl fac o adăugare înțeleaptă în regimul nostru. Un studiu din iulie 2017 din Journal of Traditional and Complementary Medicine arată că ingredientul activ din turmeric, numit curcumină, a fost demonstrat că este eficient în tratarea afecțiunilor cronice precum boala inflamatorie intestinală, artrita reumatoidă și boala Alzheimer.

Turmericul poate de asemenea ajută la protejarea împotriva diverselor tipuri de cancer precum cel de plămâni, colon, piele, stomac și sân. Cu toate acestea, dacă dorești să ții un regim cu suplimente cu turmeric, este important să fii conștient de posibilele contraindicații ale turmericului. Deși turmericul poate fi folosit pentru a trata diverse afecțiuni ale pielii, este posibil că administrarea unor doze mari de suplimente să provoace erupții cutanate. Studiile au arătat că dozele între 500 și până la 12.000 de miligrame pot provoca erupții cutanate la unii subiecți. Alte simptome raportate au inclus diaree, dureri de cap și fecale galbene.

În ciuda contraindicațiilor pentru curcuma și turmeric, a reieșit că psoriazisul, eczema și pruritul s-au ameliorat cu ajutorul suplimentelor cu turmeric, atât sub formă orală, cât și prin aplicarea unei creme topice cu turmeric. Acest rezultat s-a datorat curcuminei prezente în turmeric și proprietăților sale antiinflamatorii, antimicrobiene și antioxidante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`