Prima pagină » Sanatate » Curcuma și turmeric contraindicații. Evită-l dacă iei aceste medicamente
Curcuma și turmeric contraindicații. Evită-l dacă iei aceste medicamente

Curcuma și turmeric contraindicații. Evită-l dacă iei aceste medicamente

24 nov. 2023, 15:33,
în Sanatate

Turmericul, cunoscut și sub denumirea de Curcuma longa, este o specie de curcuma, adesea denumită și șofran indian sau zerdiceaf. Cu toate că termenii sunt uneori folosiți în mod interșanjabil, există o trăsătură distinctivă care îi deosebește. Citește în continuare pentru a afla ce beneficii și contraindicații se regăsesc în curcuma sau turmeric.

Curcuma și turmeric contraindicații

Turmericul este un condiment folosit în principal în bucătăria asiatică. În afara beneficiilor sale antiseptice și antioxidante, turmericul este utilizat și în alimentație, precum și în producția de ulei esențial, parfumuri sau rășini. O cantitate mică de turmeric adaugată în preparatele culinare nu prezintă niciun pericol. Cu toate acestea, cei care iau turmeric sub formă de suplimente trebuie să fie precauți.

Deși turmericul este considerat sigur și lipsit de toxicitate, fie că este administrat oral sau aplicat topic, există studii care arată că un număr mic de persoane pot experimenta probleme gastrointestinale ca rezultat al suplimentării cu turmeric. Dozele mari sau utilizarea pe termen lung pot provoca probleme stomacale. Dacă întâmpini această problemă, consultă un medic.

Printre medicamentele care nu este recomandat a fi luate în același timp cu suplimentele cu turmeric se află anticoagulantele, antiplachetarele, medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) și inhibitorii selectivi ai recaptării serotoninei (SSRI). Dacă iei oricare dintre aceste tipuri de medicamente sau dacă ai orice dubii, discută cu un medic pentru sfaturi specializate. Aceste avertismente se aplică doar suplimentelor de turmeric. Turmericul este sigur pentru a fi utilizat în forma sa naturală în bucătărie sau în preparate pentru piele, iar efectele adverse nu apar din doze sub 8.000 de miligrame pe zi.

Beneficii și alte posibile efecte secundare

Turmericul a fost prezentat ca fiind util pentru condiții precum inflamația, durerea, bolile de inimă, colesterolul crescut și chiar cancerul, dar există și contraindicații de care trebuie să ținem cont. Deși multe dintre aceste afirmații necesită mai multă cercetare, proprietățile antioxidante dovedite ale turmericului îl fac o adăugare înțeleaptă în regimul nostru. Un studiu din iulie 2017 din Journal of Traditional and Complementary Medicine arată că ingredientul activ din turmeric, numit curcumină, a fost demonstrat că este eficient în tratarea afecțiunilor cronice precum boala inflamatorie intestinală, artrita reumatoidă și boala Alzheimer.

Turmericul poate de asemenea ajută la protejarea împotriva diverselor tipuri de cancer precum cel de plămâni, colon, piele, stomac și sân. Cu toate acestea, dacă dorești să ții un regim cu suplimente cu turmeric, este important să fii conștient de posibilele contraindicații ale turmericului. Deși turmericul poate fi folosit pentru a trata diverse afecțiuni ale pielii, este posibil că administrarea unor doze mari de suplimente să provoace erupții cutanate. Studiile au arătat că dozele între 500 și până la 12.000 de miligrame pot provoca erupții cutanate la unii subiecți. Alte simptome raportate au inclus diaree, dureri de cap și fecale galbene.

În ciuda contraindicațiilor pentru curcuma și turmeric, a reieșit că psoriazisul, eczema și pruritul s-au ameliorat cu ajutorul suplimentelor cu turmeric, atât sub formă orală, cât și prin aplicarea unei creme topice cu turmeric. Acest rezultat s-a datorat curcuminei prezente în turmeric și proprietăților sale antiinflamatorii, antimicrobiene și antioxidante.

Bugetul.ro
Spaima care vine dinspre UE! Guvernul României ar putea primi ordin să mărească toate salariile actuale din sistemul bugetar în perioada următoare
redactia.ro
Gestul neașteptat făcut de Gigi Becali în miez de noapte pentru George Simion.
Bugetul.ro
Moștenitorul lui Cristian Popescu Piedone nu se joacă. Primarul sectorului 5 vrea să-l facă uitat pe tatăl său și demarează un proiect care i-ar putea aduce și alte mandate
a1.ro
Gestul făcut de George Simion, imediat după ce a pierdut alegerile. Cum a fost surprins pe Aeroportul Otopeni în această dimineață
Playtech.ro
Ce i-a șoptit la ureche Mirabela Grădinaru lui Nicușor Dan după ce a câștigat alegerile prezidențiale. I-a spus un singur cuvânt
observatornews.ro
Gigi Becali explică de ce a pierdut Simion alegerile: "Nimeni nu se aştepta, era ca şi câştigător. El a greşit"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Vremea se schimbă total. România se pregătește de două săptămâni teribile
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Vizită surpriză pentru George Simion în toiul nopții. A dat cu el de pământ!
Playtech.ro
Top 4 plante pe care să nu le ţii în dormitor. Îţi fac mai mult rău, sigur le ai şi tu
Dailybusiness.ro
Românii, „salahorii” Europei: Muncim cel mai mult, dar trăim cel mai puțin!
RomaniaTV
Anunţul BNR după rezultatele alegerilor prezidenţiale. Veste fabuloasă pentru români
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
EXIT POLL alegeri prezidenţiale 2025, turul 2! E TSUNAMI de la prima oră! Surprize mari după primele cifre!
redactia.ro
Cum a apărut Ilinca Simion la secția de vot din Mogoșoaia? Ce rochie a ales să poarte
ego.ro
Oana Roman, momente dramatice, EXCLUSIV: ”O relație abuzivă și toxică...”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 mai 2025
19 mai 2025