În municipiul Iași, curățenia de primăvară a luat sfârșit. Angajații Salubris Iași au întreprins acțiuni de salubrizare în toate zonele orașului, pe toate arterele și în principalele bulevarde, în parcuri de joacă, pe alei și străzi. Potrivit declarațiilor directorului general Salubris, Cătălin Neculau, indicatorii PM10 au avut cele mai mici depășiri înregistrate în ultimii cinci ani în municipiul Iași.
Pe data de 1 martie 2022, în municipiul Iași a fost inițiată curățenia de primăvară. Instituția ieșeană Salubris a demarat o campanie prin care au fost curățate și salubrizate constant toate locurile publice ale municipiului. Instituția are ca și obiective principale asigurarea unor servicii moderne şi performante de salubrizare a localităţilor, care implică eforturile comunităţii la dezvoltare economico-socială durabilă şi accentuează protejarea mediului.
La Iași, curățenia de primăvară a luat sfârșit: „Preluăm deșeurile în mod gratuit”
După aproape două luni de la lansarea campaniei de curățenie de primăvară în județul Iași, a sosit și momentul în care aceasta a luat sfârșit. Pe parcursul acestei perioade, angajații instituției ieșene Salubris, au întreprins acțiuni de salubrizare în toate zonele orașului, pe toate arterele și în principalele bulevarde ale Iașului, în mai multe parcuri de joacă, pe aleile dintre blocuri și pe o serie de străzi importante.
Șeful departamentului Managementul Calității Mediului și Relații cu Publicul, Ana Maria Șchiopu, precizează că în timpul derulării campaniilor de curățenie prin tot județul, echipele Salubris preiau deșeurile din grădini, deșeurile de vegetație în mod gratuit.
„Noi, în fiecare an facem acțiunea de curățenie de primăvară. Acum ceva timp am lansat și curățenia de toamnă, pentru că ne-am dat seama că toamna toată lumea își pregătește curțile de după vară, toaletează copaci, și atunci este necesar și o curățenie de toamnă. Curățenia de primăvară și toamnă sunt două campanii care se adresează strict ieșenilor, prin care preluăm deșeurile din grădini, deșeurile de vegetație în mod gratuit pe întreaga perioadă de derulare a acestora”, precizează Ana Maria Șchiopu.
Indicatorul PM10 pe raza municipiului Iași este cel mai mic din ultimii cinci ani
Potrivit declarațiilor directorului general Salubris, Cătălin Neculau, indicatorul PM10 a avut cele mai mici depășiri înregistrate în ultimii cinci ani în Municipiul Iași.
„Pot spune că de la începutul anului până acum, în cele trei luni de zile care au trecut, depășirile la indicatorul PM10 pe raza municipiului Iași sunt cele mai mici din ultimii cinci ani. Cu alte cuvinte, anul trecut pe stația din Cantemir am reușit să avem sub maximul permis de UE, sperăm că și în acest an, atât pe stația din Podul de Piatră cât și pe cea din Cantemir, aceste măsurători să arate că nivelul calității aerului în Municipiului Iași s-a făcut foarte bun”, precizează Cătălin Neculau.
Directorul general mai menționează că în intervalul în care s-a petrecut procesul de curățenie, au fost salubrizate bulevardele orașului, străzile, gangurile și parcările rezidențiale, pentru bunăstarea ieșenilor.
„Terminăm curățenia de primăvară, care după cum știți a însemnat curățarea tuturor bulevardelor mari, curățarea tuturor străzilor din cartiere, a tot ce înseamnă ganguri, a tot ce înseamnă locuri de parcare rezidențiale, astfel încât locuitorii municipiului Iași să se poată bucura de un Paște în curățenie și în condiții foarte bune”, susține Cătălin Neculau.
Odată dusă la bun sfârșit curățenia de primăvară, echipa Salubris continuă să mențină ordinea publică prin intermediul altor proiecte pe care urmează să le înceapă, sau care deja au fost inițiate.
cum sa fie calitatea aerului „foarte bun” in Iasi cand la strada circula nestingherit zilnic, în intervalul orar 6:00 – 22:00 autovehicule care sunt încadrate în clasa de poluare 0, 1, 2 sau nu sunt încadrate în nicio clasă de poluare si asta in 2022, cand normal UE interzice a se mai circula inclusiv si cu alea Euro 3 si 4
Fake news , trage aer in piept si ai sa vezi ca este la fel de poluat . Trebuie blocate masinile cu emisii de peste 200 . Solutii sunt dar nu vor fi implementate , la noi mai intai se face sosea de centura 10% si tot nu sunt 2 benzi de circulatie si una de urgenta …
Da , poți sa ii mai crezi pe mincinoșii ăștia de la Salubris? Care pe hârtie au falsificat gradul de colectare? Cine a plătit penalizările alea ?
Sa aveti in vedere si zona Dacia – Tabacului unde functioneaza fara probleme de ani de zile statia de betoane care ne face aerul foarte curat!!!