Prima pagină » Sanatate » Cură de slăbire rapidă. Ce trebuie să faci dacă vrei să scapi de kilogramele în plus într-un mod sănătos

Cură de slăbire rapidă. Ce trebuie să faci dacă vrei să scapi de kilogramele în plus într-un mod sănătos

04 ian. 2024, 15:11,
BZI.ro, în Sanatate

Multe persoane optează pentru o cură de slăbire rapidă. Medicii trag un semnal de alarmă și recomandă o dietă echilibrată, sănătoasă și adaptată în funcție de fiecare organism. O alimentație adecvată, mișcarea fizică și odihna vor contribui la scăderea în greutate și la menținerea în formă. Iată ce trebuie să faci dacă vrei să scapi de kilogramele în plus într-un mod sănătos.

Cură de slăbire rapidă

Dacă vrem să ținem o cură de slăbire rapidă, trebuie să cerem mai întâi sfatul medicului. O dietă bruscă poate cauza un deficit de calorii necesar organismului și există riscul de îmbolnăvire. Curele de slăbire care funcționează rapid sunt eficiente pentru că promit o pierdere maximă în greutate în cel mai scurt timp, însă nu neapărat și o slăbire sănătoasă.

Nutriționiștii recomandă câteva diete echilibrate precum dieta cu ouă fierte, dieta disociată, dieta cu cartofi și iaurt, dieta keto, dieta cu hrișcă, dieta cu supă de varză, dieta cu mere, dieta alcalină și multe altele.

Toate aceste diete dau rezultate dacă sunt urmate la recomandarea nutriționiștilor. Fiecare cură de slăbire trebuie adaptată la fiecare organism în parte. Nutriționiștii recomandă ca procesul de slăbire să fie unul treptat pentru a nu produce un șoc organismului. Medicii recomandă ca procesul de slăbire să fie unul treptat pentru a nu avea efecte secundare ale dietelor. Scăderea rapidă în greutate poate duce la stări de oboseală, greață, diaree, constipație și litiază biliară.

Diete care te vor ajuta să scapi de kilogramele în plus

Una dintre cele mai apreciate diete este cea cu ouă fierte. Aceasta dă rezultate rapid și presupune consumarea a trei porții de ouă pe zi. Dieta cu ouă fierte are un conținut scăzut de carbohidrați, stimulează pierderea în greutate și îmbunătățește nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, această dietă ajută vederea și întărește oasele.

Eficientă este și dieta cu cartofi și iaurt. Aceasta presupune un plan de nutriție pentru trei zile și constă în a consuma doar aceste alimente în cantități bine stabilite. Dieta cu cartofi și iaurt este sigură, dar depinde de sănătatea organismului deoarece corpul nu va primi nutrienții necesari.

Dieta keto este și ea în topul preferințelor. Aceasta este o dietă bogată în grăsimi și proteine, cu conținut scăzut de carbohidrați. Cu această cură se poate slăbi cel puțin 1 kg pe săptămână. Dacă este asociată cu sportul, dieta keto va avea rezultate spectaculoase. Dieta keto presupune reducerea aportului de carbohidrați și înlocuirea acestora cu grăsimi, inducând corpul într-o stare metabolică numită cetoză. Astfel, corpul devine eficient în arderea grăsimilor și transformarea lor în energie. Multe persoane apelează și la dieta cu hrișcă. Aceasta ajută la pierderea rapidă a kilogramelor în plus, menține sănătos sistemul digestiv, purifică sângele și reduce pofta de zahăr.

Curele de slăbire rapidă trebuie ținute sub atenta supraveghere a medicului și a nutriționstului. Deși sunt eficiente, dietele trebuie adaptate în funcție de fiecare organism și de istoricul bolilor. Pentru a scăpa de kilogramele în plus, specialiștii recomandă ca procesul de slăbire să fie mai lent, într-un mod sănătos și pe o durată lungă de timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *