Prima pagină » Culinar » Cura de detoxifiere cu sucuri din fructe şi legume
Cura de detoxifiere cu sucuri din fructe şi legume

Cura de detoxifiere cu sucuri din fructe şi legume

11 dec. 2019, 15:12,
în Culinar

Vrei să ai tenul fetei elastic, părul mătăsos şi ochii strălucitori? Atunci, urmează o dietă de detoxifiere şi slăbire cu sucuri naturale din fructe şi legume şi în felul acesta trecerea anilor nu se va mai vedea atât de mult pe chipul tău. Un program de detoxifiere pe lângă sănătate îţi reda şi siluetă cu multe kilograme în minus pe care ţi-o doreşti de câţiva ani. Sucurile din legume şi fructe nu sunt numai un izvor de vitamine şi săruri minerale, ci conţin şi celuloză, acizi organici, combinaţii de pectine, particule aromate şi uleiuri eterice.

Cura de detoxifiere cu sucuri naturale nu se face chiar la întâmplare. Dacă nu ai mai urmat niciodată o dietă de detoxifiere şi slăbire rapidă cu sucuri atunci citeşte ce reguli trebuie să respecţi pentru că băuturile preparate chiar de tine acasă în bucătărie să-şi păstreze valoarea nutritivă. Citeşte aici: Cură de detoxifiere în 3 zile.

Reguli şi sfaturi – preparare sucuri din fructe şi legume acasă:

  • -Legumele şi fructele se aleg cu grijă, se îndepărtează cele alterate sau care nu sunt foarte proaspete.
  • -Asigurati-vă că spălaţi foarte bine legumele şi fructele sub jet puternic de apă şi acordaţi o atenţie deosebită rădacinoaselor care dacă sunt cumpărate din piaţă sau procurate chiar din propria grădină ( legume bio) sunt de cele mai multe ori pline de pământ. La nevoie aceste vor fi curăţate cu peria.
  • -Legumele şi fructele se taie doar cu puţin timp înainte de preparea la blender sau la storcător.
  • -Dupa preparare, aceste sucuri din fructe şi legume se consuma în primele 10 minute, cu înghiţituri mici, diluându-le cu salivă sau cu ajutorul unui păi de cocktail. Citeşte aici: Reţete detoxifiere-3 Sucuri verzi pentru detoxifiere şi slăbire rapidă.
  • -Atunci când legumele şi fructele nu se pot întrebuinţa cu tot cu coaja, aceasta se îndepărtează, după spălare, cu un cuţit bine ascuţit, din material inoxidabil.
  • -Dupa ce am curăţat de coaja legumelor necesare pentru dieta de detoxifiere şi slăbire cu sucuri, începem să le clătim repede cu apă pentru a nu-şi pierde din mineralele, vitaminele şi antioxidanţii ce le fac atât de valoroase. Fructele curăţate de coaja nu se mai spala.
  • -Cand sucurile folosite la dietă de detoxifiere de 7 zile sau la cură de detoxifiere a ficatului sunt lipsite de gust, se adauga alte sortimente extrase din citrice, fructe acre sau mere astfel încât gustul sucului să fie răcoritor şi să le consumăm de plăcere. Citeşte aici: Dieta de detoxifiere şi slăbire cu mere.
  • -Sucul de sfeclă, indiferent în ce compoziţie intra, nu trebuie să depăşească 1/3 din volum.
  • -Sucurile fructelor cu sâmburi (prune, caise) nu se vor amesteca niciodată cu un alt sortiment de suc. Se recomandă să se amestece doar sucurile extrase din fructe cu seminţe (mere, struguri).

Reţete de detoxifiere cu sucuri:

Iată câteva sugestii de sucuri şi reţete de detoxifiere: sucuri detoxifiere colon, rinichi sau de ce nu chiar o cură de detoxifiere a ficatului cu lămâie sau alte sucuri de detoxifiere la blender sau storcător cu melc (se obţine un suc prin presare şi nu prin stoarcere).

Sucul de morcov, sfecla şi castraveţi (în amestec) este un excelent mijloc de curăţare deplină a vezicii biliare, a ficatului şi a rinichilor. Pietrele şi nisipul formate în vezica biliară sau la nivelul rinichilor sunt consecinţă firească a incapacităţii organismului de a elimina acumulările de calciu, rezultate ca urmare a consumului de zahăr şi amidon concentrat.

Reţeta detoxifiere cu lămâie:

Sucul provenit de la o lămâie proaspăt stoarsa, amestecat cu 1/2 apă fierbinte, băut de câteva ori pe zi alături de 1/2 pahar amestec din suc de morcov, sfecla şi castravete (de 3-4 ori pe zi) ne ajută să scăpăm de pietrele şi nisipul acumulate în rinichi, în doar câteva zile sau săptămâni pentru unii dintre noi.

Sucul de castraveţi este poate cel mai bun diuretic cu calităţi deosebite ce ajută la creşterea rapidă a părului şi a unghiilor, la prevenirea căderii părului şi a deteriorării. Sucul de castraveţi este util în profilaxia supraincordarii miocardului, linişteşte şi fortifica sistemul nervos, împiedica evoluţia aterosclerozei, îmbunătăţeşte memoria. Se poate consuma zilnic până la 200 ml suc de castraveţi ca atare sau dacă dorim să-i intensificăm acţiunea este bine să-l combinăm cu alte sucuri precum: suc de coacăze negre, de măr , de grepfruit în proporţie ( 2:2:1:1) sau cu roşii şi usturoi ( 20:20:1).

Cura de detoxifiere cu sucuri din fructe şi legume

Sucul de pătrunjel este unul dintre cele mai puternice, de aceea se recomandă să nu se consume separat mai mult de 30-60 ml. Cel mai bine este să amestecăm cantitatea de suc de pătrunjel cu suc de morcov sau de salată, de spanac sau de ţelină.

Sucul de sfeclă este cel mai valoros dintre sucuri în formarea globulelor roşii şi la îmbunătăţirea formulei sangvine îndeosebi pentru femei, dacă se consuma câte 500 ml, în amestec cu suc de morcov. În timpul tulburărilor menstruale sucul de sfeclă este benefic, mai ales atunci când se consuma în cantităţi mici de exemplu: 50-100 ml de 2-3 ori pe zi.

Sucul de ţelina în amestec cu alte sucuri este deosebit de util în avitaminoze sau convalescenţă. Sucul de ţelina asigura un tonus bun, stimulează pofta de mâncare, este un excelent diuretic şi ingredientul indispensabil când eşti la cură de slăbire şi detoxifiere. Cele mai cunoscute combinaţii cu suc de ţelina sunt următoarele: morcov, sfecla, ţelină ( 8: 3:5); morcov, varza, ţelină ( 1:4:5) sau morcov, ţelina, ridiche( 8:5:3). Citeşte aici: Cură de slăbire şi detoxifiere de primăvară.

Cura de detoxifiere cu sucuri din fructe şi legume

Sucul de roşii, datorită reacţiei sale alcaline, este deosebit de util organismului în procesul de detroxifiere, slăbire şi nu numai. Cu condiţia ca acesta să nu fie consumat în paralel cu zahăr şi amidon. Caz în care reacţia pe care o provoacă va fi una acidă. Sucul de roşii este un foarte bun stimulent al secreţiei de suc gastric. El îmbunătăţeşte foarte mult activitatea inimii. De aceea, recomandarea medicilor este să consumăm cel puţin un pahar de suc de roşii. In felul acesta ne este asigurată jumătate din necesarul zilnic de vitamine A şi C. Sucul de roşii se mai poate consuma în combinaţie cu suc de măr, suc de pepene verde şi lămâie (2:4:2:1) mai ales atunci când urmaţi o dietă de slăbit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`