Prima pagină » Eveniment-Social » Cunoscutul pictor Vasile Leondar revine în forţă la Iaşi. Acesta propune o expoziţie de excepţie

Cunoscutul pictor Vasile Leondar revine în forţă la Iaşi. Acesta propune o expoziţie de excepţie

15 iul. 2024, 11:52,
BZI.ro, în Eveniment-Social

Uniunea Artiștilor Plastici din România Filială Iași anunță că în perioada 10 – 20 iulie 2024 publicul ieșean poate vizita o impresionantă expoziție semnată de artistul Leondar Vasile. Vernisaj are loc mâine, 16 iulie 2024, ora 18:00.

„După ce în urmă cu 7 ani am avut o problemă gravă de sănătate, acum revin la Iaşi cu o nouă expoziţie specială. Ea însumează trăirile din ultimii ani, vorbim de artă abstractă ce pleacă de la pasiunea mea pentru fizică cuantică. Aşa cum lumea evoluează şi creația unui artist evoluează. Chiar dacă am expus în toată lumea şi eu sunt stabilit în Belgia, mereu la Iaşi m-am regăsit. Astfel, propun publicului un eveniment special şi aparte”, a transmis cunoscutul pictor Vasile Leondar.

Vasile Leondar, o viață de artist. De la mirajul Occidentului, la dragostea pentru Iași

Vasile Leondar a revenit, în urmă cu un an, la Iași. Aici, drumul spre desăvârşirea ca pictor a început la Colegiul Național de Arte ”Octav Băncilă”, la clasa fostului director Constantin Giligor. Au urmat cursurile la Universitatea Națională de Arte ”George Enescu”, la clasa pictorului Valentin Sava. De reamintit că, în 1993 a emigrat în Belgia, stabilindu-se în Knokke, un oraș de 30 000 de locuitori, dar cu valoroase galerii de artă. A fondat propria sa galerie, coordonând-o timp de câțiva ani buni.

Anual, și-a prezentat tablourile în câte 2-3 expoziţii celebre fie la Bruxelles, Amsterdam, New York, New Jersey, Toronto sau Pariş. De asemenea, acum 16 ani, la Iași a avut o faimoasă expoziție, chiar la miezul nopții, totul plecând de la reprezentarea artistică a unui punct. A fost unul dintre cele mai incitant și provocatoare evenimente culturale, după 1989. Creațiile sale au fost și sunt la mare căutare în rândul persoanelor pasionate de Artă sau în rândul colecționarilor. Pasionat de Fizica cuantică, acesta are tablouri de la zona abstractă până la cea care problematizează Eternul, viziunea plastică asupra Lumii sau Universului. În urmă cu șapte ani a avut o mare problemă de sănătate. De atunci nu a mai pictat. Acum, după o recuperare grea, revine în forță cu aceasta expoziție aparte ce poate fi admirată la Galeriile de Artă ”Octav Băncilă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *