Prima pagină » International » Cunoscutul actor francez Alain Delon vrea să fie eutanasiat. Fiul său: „Este adevărat. Mi-a cerut şi am acceptat”

Cunoscutul actor francez Alain Delon vrea să fie eutanasiat. Fiul său: „Este adevărat. Mi-a cerut şi am acceptat”

12 iul. 2022, 12:35,
în International

Anthony Delon, fiul cunoscutului actor francez Alain Delon, a anunţat că tatăl sau vrea să fie eutanasiat. Producătorul a decis să apeleze la aceasta modalitate de sinucidere asistată, legală în Elveţia.

„Este adevărat: mi-a cerut să fac asta şi am acceptat. Tatăl meu a fost foarte emoționat de moartea mamei mele”, a afirmat Anthony Delon.

Alain Delon vrea să fie eutanasiat. Fiul actorului a făcut anunţul

Actorul Alain Delon a suferit în anul 2019 un accident cardiovascular, iar de atunci a fost extrem de afectat. Francezul locuieşte în Elveţia, statul în care este permisă eutanasierea la oameni. Este decis să apeleze la aceasta metodă pentru a nu mai duce chinurile vieţii. Anunţul a fost făcut de fiul sau Anthony Delon.

Anthony a menţionat ca tatăl sau este extrem de decis, l-a rugat să îi îndeplinească această dorinţă şi el este dispus să o ducă la bun sfârşit. Mai mult decât atât, actorul Alain i-a transmis fiului său să-i fie alături în ultimele sale clipe de viaţă, potrivit donga.com.

În acest context, Alaine Delon vorbeşte adesea despre eutanasiere cu o seninătate de nedrescris şi o considera „logică şi naturală”.

Actorul Alain Delon, afectat de moartea mamei sale

Producătorul francez a fost extrem de afectat de moartea mamei sale, actriţă şi regizoarea Nathalie Delon. Femeia a murit la vârsta de 79 ani, din cauza cancerului pancreatic. Actorul a fost afectat şi de maniera în care tatăl său a trăit tragica situaţie.

„A fost impresionat de felul în care am avut grijă de ea, însoțind-o până la capăt. Ea hotărâse să moară așa cum trăise, adică alegând mereu, și alesese eutanasia. Din fericire, nu a fost necesar să se recurgă la procedură. Spun din fericire pentru că totul era gata. Aveam deja persoana respectivă care să pună în practică procedura, dar știu că ar fi fost greu să o țin de mână și să văd cum moare. Deci nu spun că ultima noapte a fost ușoară, dar ultimele ore au fost ușoare pentru că a plecat în pace”, a spus în urmă cu mai mult timp actorul Alain Delon.

Actorul Alain Delon și-a pregătit testamentul

Francezul Alain Delon a menţionat că şi-a pregătit deja testamentul pentru a nu crea un adevărat război pe averea să intre copiii Anthony Delon, Anouschka Delon, Alain-Fabien Delon.

Conform avocatului care s-a ocupat de testament, Alain Delon a acumulat o avere impresionantă.

„Proprietățile sale din Franța, Elveția, colecțiile sale de artă, drepturile de proprietate pe care le are asupra filmelor sale și exploatarea filmelor sale… putem estima în mod rezonabil că moștenirea lui Alain Delon este de câteva milioane de euro”, a spus avocatul lui Alain Delon.

Vă aducem aminte că Alain Delon are 86 de ani și o carieră de excepție în spate. În 1995 a primit titlul de ofițer al Ordinului Național pentru Merit, în 1991 a fost numit cavaler al Legiunii de Onoare, iar în 2005 a fost promovat la rangul de ofițer. În 2019 a primit premiul Palme d’Or de onoare pentru întreaga carieră. Din 1999 a obținut cetățenie elvețiană, țară în care locuiește în prezent.

Deși actorul Alain Delon vrea să fie eutanasiat nu se știe cu exactitate data la care va avea loc acest eveniment.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *