Prima pagină » Local » Cumpărături „forțate” la H&M. Un hoț a încercat să plece cu haine de peste 2.000 de lei din magazinul din Iași
Cumpărături „forțate” la H&M. Un hoț a încercat să plece cu haine de peste 2.000 de lei din magazinul din Iași

Cumpărături „forțate” la H&M. Un hoț a încercat să plece cu haine de peste 2.000 de lei din magazinul din Iași

30 ian. 2024, 02:00, 2 ,
Dragos Savin în Local

Un hoț a ajuns în spatele gratiilor după ce a încercat să fure din magazinul H&M. Bărbatul a vrut să plece cu produse de peste 2.000 de lei, dar a fost oprit de paznici. Polițiștii au intrat pe fir și l-au reținut la scurt timp după ce a comis fapta

Un bărbat în vârstă de 50 de ani a încercat să fure produse din magazinul H&M, în valoare de peste 2.000 de lei. Totul avea să se petreacă vineri, 26 ianuarie. Atunci, Gheorghe Petrescu a pitit mai multe articole vestimentare și a încercat să iasă din complexul comercial. A fost observat de paznici și oprit. Imediat, angajații au sunat la 112 pentru a cere ajutor, iar un echipaj de poliție a ajuns în zonă la scurt timp și l-a preluat pe individ.

Hoțul care a furat din H&M a fost reținut pentru 24 de ore

După ce l-au audiat pe bărbat, polițiștii au decis să-l rețină pentru 24 de ore.

„La data de 27 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Iași au reținut un bărbat în vârstă de 50 de ani, bănuit de comiterea unei fapte de furt calificat. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că acesta, la data de 26 ianuarie a.c, ar fi sustras dintr-un spațiu comercial, de pe raza municipiului Iaşi, mai multe articole vestimentare, în valoare de 2.214,68 lei. În baza probatoriului administrat, la data de 26 ianuarie a.c., polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Iași. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Plasat sub control judiciar după furtul din magazin

Polițiștii ieșeni l-au prezentat în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Magistrații nu au considerat că bărbatul trebuie să stea după gratii.

„Respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, privind luarea măsurii arestului preventiv pe o perioadă de 30 de zile, faţă de inculpatul . În baza dispoziţiilor art. 227 alin. 1 Cod de procedură penală, dispune punerea în libertate a inculpatului, cu datele de stare civilă anterior menţionate, deţinut în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză.

În baza art. 227 alin. 2 Cod procedură penală, raportat la art. 202 alin. 4 lit. b Cod procedură penală şi art. 215 Cod procedură penală, dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpatul , pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 27.01.2024”, se arată în decizia judecătorilor ieșeni.

Hoțul care a furat din magazinul H&M din Iași va afla în curând dacă se va întoarce în spatele gratiilor sau nu.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *