Prima pagină » Sport » Cum vor cluburile din Liga I să protesteze împotriva regulii U21! „Au fost niște discuții!”
Cum vor cluburile din Liga I să protesteze împotriva regulii U21!

Cum vor cluburile din Liga I să protesteze împotriva regulii U21! „Au fost niște discuții!”

13 mai 2021, 02:00,
BZI.ro, în Sport

Cluburile din Liga I sunt contrariate de regula under-21 pe care Federația Română de Fotbal a impus-o în competițiile românești. În acest moment, echipele trebuie să folosească un astfel de jucător tot meciul, iar al doilea poate fi schimbat oricând după startul jocului.
Reprezentanții cluburilor din Liga I s-au prezentat în Comitetul Executiv al FRF cu mandatul primit la Adunarea Generală a LPF în care s-a votat că un singur jucător sub 21 de ani pe teren pe tot parcursul jocului este suficient.
Se pare că, pe lângă hârtia depusă la FRF prin intermediul reprezentanțiilor LPF, patronii cluburilor din Liga I au pus la cale un boicot, pentru a determina FRF să renunțe la obligativitatea impusă echipelor de a folosi un al doilea jucător sub 21 de ani.

Ce înseamnă protestul cluburilor din Liga I

Potrivit Fanatik, cluburile au propus ca, în semn de protest împotriva regulii under-21, să joace o etapă în zece jucători.

„În Adunarea Generală a Ligii, am decis ca regula U 21 să fie aplicată unui singur jucător, în loc de doi. Am făcut o solicitare la FRF în acest sens și toate cluburile au fost de acord, mai puțin UTA, care nu a fost prezentă, dar probabil și cei de acolo ar fi fost de acord cu asta. Au fost și niște discuții în care unii au propus să jucăm în 10 oameni o etapă din acest sezon în semn de protest, dar acum nu cred că e cazul. Este foarte dificil și nu se aplică. Am făcut solicitarea la FRF, acum să vedem ce se întâmplă”, a declarat Marcel Ghergu, patronul celor de la Chindia.

Ce a propus Federația Română de Fotbal

Dacă vor rămâne cinci schimbări pe meci pentru fiecare echipă, așa cum s-a întâmplat de la declanșarea pandemiei de coronavirus, propunerea FRF, care are și șanse mari de aprobare, este ca un jucător U21 să fie prezent pe teren tot meciul, iar unul să evolueze cel puțin 45 de minute. În caz contrar, dacă se va reveni la trei schimbări pe meci, regula U21 ar urma să rămână la fel ca în prezent: doi jucători U21 titulari și unul dintre ei pe teren tot meciul.
O alternativă propusă de FRF la jucătorul U21 obligatoriu 45 de minute pe teren este ca fiecare echipă să aibă pe durata meciului 7 jucători formați la nivel național. Dacă se va aproba această variantă, s-ar păstra regula actuală.
O decizie finală în acest sens va fi luată la o ședință viitoare, după informarea membrilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *