Prima pagină » Local » Cum vor circula autobuzele și tramvaiele din Iași în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște

Cum vor circula autobuzele și tramvaiele din Iași în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște

21 apr. 2022, 02:05,
în Local

Dacă în mod normal autobuzele și tramvaiele din Iași pornesc în ultima cursă puțin după ora 22.00, în noaptea de Înviere, acestea vor circula după program prelungit, ultimele plecări de la capetele de linie având loc la ora 2.00. Totodată, important de precizat este și faptul că, în prima zi de Paște, vor ieși pe traseu cu 20%  mai puține mijloace de transport public decât în zilele obișnuite.

În mod normal, în timpul săptămânii, tramvaiul 6 pleacă în ultima cursă din Dacia la ora 22.15 și din Târgu Cucu la 22.43. Ultima cursă a tramvaiului 7 pornește din Canta și din Baza 3 la 22.15. În schimb, tramvaiul 9 pornește în ultima cursă din Copou la ora 22.15 și din Tehnopolis la 22.20. Autobuzul 20 pornește în ultima cursă, din Tătărași Sud, la ora 22.10, și din stația METRO, la 22.30.

Ultima cursă efectuată de autobuzul 28 pornește, la 22.07, din stația Triumf și stația Dacia. Autobuzul 36 pornește în ultima cursă la 21.50 din stația Dacia și la 22.00 din Breazu. Ultima cursă a autobuzului 43 pornește 22.15 din C.U.G. și la 22.20 din Păcurari.

În acest timp, autobuzul 45 pornește în ultima cursă la ora 22.12 din Păcurari și la 22.05 din Bucium, iar ultima cursă a autobuzului 49 pornește la 21.45 din Târgu Cucu și la 22.00 din stația Complex Roua Residence.

Autobuzele și tramvaiele din Iași vor circula după program prelungit în noaptea de Înviere

O parte a autobuzelor și tramvaielor din cadrul Companiei de Transport Public Iași vor circula, în noaptea de Înviere, după program prelungit. Astfel, ultimele plecări de la capetele de linie vor fi la ora 2.00. De asemenea, ieșenii trebuie să știe că după ora 10.00 vor circula mult mai puține tramvaie și autobuze.

Astfel, pe traseul 6, Dacia-Gară-Str. Bacinschi-Centru-Târgu Cucu, vor circula 2 unități. Tot 2 unități vor circula și pe traseul 7, Canta-Gară-Centru-Târgu Cucu-Tudor Vladimirescu-Baza 3, precum și pe traseul 9, Copou-Centru-Târgu Cucu-Podu Roș-Tehnopolis.

În noaptea de Înviere și autobuzele vor circula după un program prelungit. Astfel, pe traseul 3, Gară-Centru-Târgu Cucu-Tătărași Sud-Dancu, și pe traseul 20, Tătărași Sud-Podu de Fier-Târgu Cucu- Bulevardul Independenței-Păcurari, vor circula 2 unități.  Și persoanele care călătoresc cu autobuzul 28, Triumf-Bulevardul Independenței-Târgu-Podu Roş-Mircea cel Bătrân-Piaţa Alexandru cel Bun, vor avea la dispoziție până la ora 2.00 două unități.

Același număr de unități vor circula și pe traseul 36, Dacia-Gară-Piața Unirii-Copou-Breazu, precum și pe traseul 43, Păcurari-Bulevardul Independenței-Târgu Cucu-Tudor Vladimirescu-Frigorifer-C.U.G.I. În schimb, pe traseul 46, Dacia-Gară-Piața Unirii-Copou-Breazu, și traseul 49, Târgu Cucu-Podu de Fier-Cimitirul „Petru și Pavel”-Complex Roua Residence va circula doar o singură unitate.

În prima zi de Paște, vor ieși la stradă mai puține mijloace de transport în comun

Mijloacele de transport vor circula, pe aceste trasee, la fiecare 30 de minute, cu excepţia traseului 46, care va fi deservit la fiecare 60 de minute, cu plecări din Piaţa Independenţei la fix şi din Bucium la şi jumătate.

De asemenea, merită precizat că în perioada vacanței școlare, numărul mijloacelor de transport public este același programat și pentru zilele obișnuite de weekend, iar în prima zi de Paște, pe 24 aprilie 2022, vor ieși la stradă cu 20% mai puține unități decât în restul intervalului menționat.

În mod obișnuit, în timpul săptămânii, pe traseul 6 circulă 5 unități, pe traseul 7 ies la stradă 6 unități, iar pe traseul 9 circulă 10 unități. Cât privește autobuzele, pe traseul 20 și 43, circulă 7 unități, pe traseul 28 circulă 6 unități,  pe traseul 36 și 46 circulă 5 unități, timp în care pe traseul 49 circulă o singură unitate. Începând din a doua zi de Paște, autobuzele și tramvaiele din Iași își reiau programul obișnuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *