Prima pagină » Actualitate » Cum vede Marcel Ciolacu prezența la alegerile locale: „Așa va fi!“

Cum vede Marcel Ciolacu prezența la alegerile locale: „Așa va fi!“

20 sept. 2020, 22:31,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Președintele PSD Marcel Ciolacu este de părere că la alegerile locale oamenii vor veni să-și exercite dreptul, chiar dacă previziunile nu sunt foarte optimiste.

„Și în Polonia a fost o estimare slabă în privința prezenței la vot. Să știți că oamenii s-au hotărât și au mers la vot. Eu cred că românii vor merge la vot, mai ales că vorbim de alegeri locale. Oamenii vor să-și aleagă gospodarii din localitățile lor”, a declarat Marcel Ciolacu.

Cum vede Marcel Ciolacu prezența la alegerile locale: „ oamenii vor merge la vot“

Liderul social democraților este de părere că oamenii vor veni la vot și se vor lua toate măsurile necesare pentru a evita o creștere mare a numărului de infectări cu COVID-19.

„Eu sunt ferm convins că oamenii vor merge la vot, iar primarii, indiferent de culoarea politică, sunt mai responsabili decât actuala guvernare și vor lua măsurile necesare ca să fie votul cât se poate de în siguranță“, a menționat Marcel Ciolacu.

„Raed Arafat să spună dacă vor fi alegeri parlamentare!“

Întrebat dacă el crede că „vom avea și alegeri parlamentare anul acesta, dat fiind faptul că cele locale s-au amânat trei luni”, președintele PSD Marcel Ciolacu a oferit un răspuns neașteptat.

„La această întrebare nu trebuie să răspundă nici Marcel Ciolacu, nici Ludovic Orban, nici Klaus Iohannis. La această întrebare trebuie să răspundă specialiștii. Practic, Raed Arafat, oameni care se pricep la acest lucru”, a zis Marcel Ciolacu.

Social democrații, minoritari în Parlament

Marcel Ciolacu consideră că social-democrații sunt „o minoritate” și liberalii „au tot” – Guvern, Parlament, Cotroceni. PNL trebuie să își asume ce se întâmplă și să nu mai caute vinovați în altă parte, a adăugat liderul PSD.

„În acest moment există o majoritate în Parlament. S-a dovedit această majoritate la moțiunea de cenzură, nu am putut să facem cvorum. Dacă dl Kelemen Hunor, dl Dan Barna, minoritățile naționale, dl Băsescu, doresc să fie solidari cu Guvernul, asta este, nu are rost. Noi suntem o minoritate.

La moțiune a venit PSD, Pro România, ALDE, PPU-sl. Nu suntem majoritari, să-și asume. Au tot. Au majoritate în Parlament, au Guvernul, au Președintele. Să conducă România, să nu mai caute vinovați”, a spus Marcel Ciolacu.

Guvernatori pe zone

Altfel, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, vorbeşte despre proiectul de regionalizare care prevedea existenţa unor guvernatori pe zone, după sistemul francez, iar în acest context afirmă că „nu ar fi rău într-o viitoare guvernare să reîncepem acea discuţie care a fost implementată în Polonia şi a avut un randament foarte bun”.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a promis, vineri, în timpul unei vizite electorale în judeţul Hunedoara, că PSD va „scrie” un program special dedicat „Valei Jiului”, folosind greşit dativul cuvântului „vale”.

„Situaţia nu este roză pe Valea Jiului. Valea Jiului este cea mai afectată zonă după Revoluţie şi indiferent, din punctul meu vedere, cine a fost la guvernare a făcut mult prea puţin pentru această zonă. Bine ar fi să conservăm cele patru mine funcţionale din acest moment şi, după mai multe discuţii avute cu domnul profesor Dîncu o să ne implicăm să scriem şi un program, dar alături de europarlamentari să mergem şi la Bruxelles să avem nişte discuţii serioase pentru un program special dedicat Valei Jiului”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Diferențe semnificative de dezvoltare între județe

În acest context, Ciolacu a vorbit despre faptul că există diferenţe semnificative de dezvoltare între judeţe din aceeaşi regiune, el dând exemplul judeţelor Timiş şi Hunedoara.

„Îmi aduc aminte în programul de regionalizare când se vorbeau de acei guvernatori pe zone, pe sistemul francez, de fapt asta era ideea principală, ca în aceleaşi zone să nu existe diferenţe majore de dezvoltare. Şi cred că nu ar fi rău ca într-o viitoare guvernare să reîncepem acea discuţie care a fost implementată în Polonia şi a avut un randament foarte bun”, a adăugat preşedintele PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *