Prima pagină » Actualitate » Cum va împărți Ion Țiriac premiile anunțate pentru sportivii români de la JO 2024

Cum va împărți Ion Țiriac premiile anunțate pentru sportivii români de la JO 2024

05 aug. 2024, 12:34,
B, , h, , în Actualitate

Ion Țiriac, prin intermediul fundației sale, a anunțat cum îi va recompensa pe sportivii români de la JO 2024.

După ce David Popovici a obținut medalia de aur la proba de 200 m liber, Alexandru Țiriac, fiul lui Ion Țiriac, a declarat că Fundația Țiriac va oferi fiecărui campion olimpic din România, ca premiu, cea mai recentă versiune a limuzinei electrice Hyundai Ioniq 5.

Potrivit site-ului tiriacauto.ro, prețul de pornire al automobilului este de 42.983 de euro. Cu două motoare electrice, Ioniq 5 oferă o putere totală de 325 de cai putere.

Ion Țiriac este un fost jucător de tenis și antreprenor de succes din România. Născut pe 9 mai 1939 la Brașov, Țiriac este cunoscut pentru realizările sale atât în sport, cât și în afaceri. A fost unul dintre cei mai buni jucători de tenis ai României în anii 1960 și 1970, obținând multe titluri și reprezentând România în competiții internaționale.

După retragerea din sport, Ion Țiriac a devenit un influent om de afaceri. A dezvoltat un imperiu economic diversificat, incluzând afaceri în domeniul auto, imobiliare și finanțe. Este, de asemenea, cunoscut pentru implicarea sa în organizarea de turnee de tenis și în alte activități caritabile.

Cum va împărți Ion Țiriac premiile pentru sportivii români de la JO 2024

Duminică, după ce România a acumulat 7 medalii la JO 2024 – trei de aur, trei de argint și una de bronz – Alexandru Țiriac a venit cu o clarificare, prezentând o declarație a tatălui său. Ion Țiriac a anunțat că va recompensa și sportivii care au terminat pe locurile 2 și 3 cu un „model surpriză”, alături de multe alte premii pentru eroii noștri.

„Am anunțat zilele trecute că oferim o mașină IONIQ 5 serie limitată câștigătorilor de aur la Olimpiadă. Astăzi, fondatorul nostru, domnul Ion Țiriac, vine cu o corecție pe care o anunțăm pe această cale.

‘Nu doar locul 1 va primi de la Fundația Țiriac mașină. Locurile, că avem mai multe, mult mai multe. Premiem și argintul și bronzul’.

Modelele argint și bronz vor fi altă surpriză alături de încă muuuulte alte premii pentru eroii noștri. Mulțumesc că ne faceți fericiți!”, a transmis Alexandru Țiriac, duminică, pe rețelele sociale.

România are 7 medalii până acum la JO 2024

România a obținut șapte medalii la JO 2024: trei de aur, trei de argint și una de bronz.

Medaliile de aur au fost câștigate de înotătorul David Popovici la proba de 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea și Florin Marian Enache la dublu vâsle masculin, și echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuța Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș, Victoria Ștefania Petreanu). Medaliile de argint au fost obținute de Ancuța Bodnar și Simona Radiș la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel la dublu rame feminin, și Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin – categorie ușoară. Medalia de bronz a fost câștigată de David Popovici la proba de 100 metri liber.

Recent, Ion Țiriac, prin intermediul fundației sale, a anunțat cum îi va recompensa pe sportivii români de la JO 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *